Formule 1

Sergio Pérez niet in de buurt van Max Verstappen en is gewaarschuwd over Red Bull-stoeltje na nieuwe inzinking

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2024 04:05

Sergio Pérez is gewaarschuwd dat zijn nieuwe tweejarige Red Bull-deal weinig zekerheid biedt als hij zijn vorm niet verbetert. Die boodschap komt van voormalig coureur Billy Monger. Hij zegt dat de Red Bull-coureur 'er verloren uitziet' na een nieuwe rampzalige vertoning tijdens de Grand Prix van Canada, een race die werd gewonnen door zijn teamgenoot bij Red Bull, Max Verstappen.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Pérez, die sinds de Grand Prix van China in april nog geen podiumplaats heeft behaald, wilde terugkomen van een 'nachtmerrie' in Monaco, waar een uitvalbeurt in Q1 werd gevolgd door een enorme botsing met de Haas-auto's in de eerste ronde van de race.

Pérez tekende voorafgaand aan het raceweekend van de Grand Prix van Canada een nieuw tweejarig contract bij Red Bull, maar dat leidde niet tot een ommekeer in zijn vorm. Pérez viel opnieuw uit in Q1 en crashte in ronde 53 uit de race.

Nog meer van dat en Monger vreest voor Pérez' toekomst bij Red Bull, ongeacht zijn nieuwe deal. “Hij lijkt de weg kwijt op het moment”, zei Monger over Pérez. "Zijn vorm heeft hem volledig in de steek gelaten op het moment dat hij een nieuw contract tekende. Hij moet dus nog veel werk verzetten. En hij moet zijn zelfvertrouwen terugvinden, want dat soort prestaties bij Red Bull, ook al heeft hij een tweejarig contract, zal hij niet lang volhouden met zulke prestaties."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS