Karting • GK4 Kartseries

Senna van Soelen laat er geen gras over groeien en boekt klinkende overwinning in Genk

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 maart 2022 19:55 • Print artikel

Senna van Soelen heeft afgelopen weekend met overmacht de overwinning geboekt in het GK4-kampioenschap in Genk. De afgelopen NK's was Van Soelen al pijlsnel, maar toen werd de karter, uitkomend voor het team van WJS Racing van Willem-Jan Schoots, niet beloond voor zijn snelheid. Hij liet er nu geen gras over groeien en sloeg keihard terug met resultaten op de baan. Met drie zeges in de heats was de jonge coureur, die dit jaar karting met autosport combineert, de grote overwinnaar.

WJS Racing Senna van Soelen

De 16-jarige karter uit Oostvoorne komt uit voor het team van WJS racing en kwam goed uit de startblokken in Genk. Tijdens de trainingen op donderdag kwam Van Soelen niet in actie, hij reed die dag namelijk op het circuit van Zolder, hij trainde daar in de Ford Fiesta. Naast het karten komt hij komend seizoen namelijk ook uit in de Ford Fiesta Cup. Naar eigen zeggen ging dat voortreffelijk. “Het ging gewoon echt top. Het ging zelfs zo goed dat ik uiteindelijk het rondenrecord heb gereden in de Fiesta, terwijl het mijn eerste keer op Zolder was.”

Vier jaar geleden is de Ford Fiesta Cup van start gegaan op de Nederlandse en Belgische circuits, de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en België. Beide een officieel KNAF Nederlands - respectievelijk RACB National Kampioenschap georganiseerd door V-Max Racing Management. Het seizoen van Senna gaat in het weekend van 9 april van start op het circuit van Zandvoort. Daarnaast komt het veld in oktober nogmaals in actie op Zandvoort. Ook zijn er twee races op Spa en in Assen. Ook komt het kampioenschap eenmalig in actie op het Belgische circuit van Zolder. Door de overstap te maken naar de auto's treedt Senna in de voetsporen van zijn vader Pieter van Soelen, die meerdere malen overwinningen en het kampioenschap in de Supercar Challenge- supersport wist te winnen.

Op zaterdag kwam Van Soelen naar het kartcircuit in Genk, in de kwalificatie reed de Nederlander naar een knappe tweede plek. Hij miste de pole position op slechts 0.051. Senna ving de eerste race van het weekend dus als tweede aan, het was volgens hem een goede race. “Ik ben even blijven hangen achter de nummer één, daarna zag ik toch een gaatje en heb ik hem ingehaald. Toen kregen de mensen achter mij het met elkaar aan de stok.” Uiteindelijk boekte de talentvolle alleskunner een klinkende overwinning in race 1.

Verdiende zege Senna van Soelen

Zijn overwinning in de eerste race van het weekend zorgde ervoor dat Senna de tweede race vanaf de koppositie mocht starten. Van Soelen schoot als een raket uit de startblokken, hij reed snel weg van zijn concurrenten, maar aan het einde van de rit kreeg hij het toch aan de stok met de nummer twee: “In race twee kon ik vrij gemakkelijk wegrijden, ik had best wel een gaatje. Aan het einde van de race werd het best wel spannend. De concurrentie kwam echt wel dicht bij en race drie gebeurde eigenlijk precies hetzelfde”, zo liet de karter uit Oostvoorne weten, maar de zege kwam niet meer in gevaar en ging verdiend naar Senna.

Senna van Soelen wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door: Absoluut Motors, Lambert en Company BV, Porsche Gelderland, Strack Vloeren, Alphenberg Leather, Meijer Tegels en Sanitair, E. Groeneweg Fiscaal en Financieel Advies, FJR Administraties.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS