Karting • Chrono

Senn Lindeman gaat vrolijk door waar hij gebleven was: clean sweep in BNL: "Erg gaaf"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2022 03:08 • Print artikel

MARIEMBOURG - Een week na zijn eclatante zegereeks tijdens de derde ronde van het NK Rotax Max, won karttalent Senn Lindeman ook alles tijdens de tweede ronde van het BNL-kampioenschap in Mariembourg. De achtjarige Nuenenaar bewees met zijn clean sweep simpelweg een maat te groot te zijn voor de concurrentie in de Micromax-klasse en mocht weer een stel bekers mee naar huis nemen.

Senn Lindeman

“Ik ben heel erg blij omdat ik alles heb gewonnen. Het was een dubbel weekend en om dan alles te winnen was erg gaaf. Ik het maximale aantal punten behaald in het kampioenschap. Ik loop nu weer uit op mijn tegenstanders.”

Dat Senn dit weekeinde een uitstekende snelheid had, bewees hij tijdens de kwalificatie op zowel zaterdag als zondag. Tot twee keer toe pakte hij de eerste plek gepakt met een voorsprong van ruim drie tienden van een seconde. In beide races op zaterdag raakte hij door foutjes kortstondig de leiding kwijt, maar uiteindelijk won hij toch.

Op zondag gingen de races een stuk beter. Senn maakte veel minder foutjes. “Daardoor kon ik makkelijk de prefinale winnen, ik had op de finish een voorsprong van 1,2 seconden. Tijdens de finale kreeg ik 5 seconden tijdstraf vanwege een race-incident, maar ik had genoeg afstand opgebouwd op nummer twee waardoor ik alsnog eerste werd.”

Razendknap, want de BNL is een sterk competitief kampioenschap met deelnemers uit vele landen in Europa. Voor Senn maakte het weinig verschil. “Het is eigenlijk niet anders dan een andere Micromax-race”, zei hij. “Ik denk er eigenlijk niet aan wat voor een wedstrijd het is. Ik probeer altijd te winnen. Het BNL-event is wel erg gaaf omdat ze hier ook een livestream hebben die ik later terug kan kijken met mijn papa.”

Senn wint alles dit seizoen. Hoe kan het dat hij zo sterk is? “Ik train erg vaak, elke week. Ik probeer zo beter te worden, ook ga ik altijd op tijd naar bed.”

Senn Lindeman

Het heeft tot dusver in geresulteerd dat hij zowel in het NK als in de BNL bovenaan staat. Uiteraard tot zijn grote tevredenheid. “Ik wil graag Nederlands en BNL-kampioen worden. En ik wil volgende maand op de International Trophy in Le Mans ook zo goed mogelijk presteren.”

Maar dat is nog niet alles voor de ambitieuze Senn: “Ik zou ook graag een ticket willen behalen voor de World Finals in Portugal maar dan moet ik eerst nog meer punten voor gaan scoren. Ik hoop dat dat lukt.”

Senn was zondag niet de enige coureur uit Nuenen die uitstekend presteerde op het circuit van Mariembourg. Dat gold ook voor Tommie van der Struijs in de Rotax Max Junioren-klasse. Tommie (13) is een voorbeeld voor Senn. “Ik heb op de baan vaak gekeken hoe hij de dingen doet en om daarvan te leren en beter te worden. Hij ging erg snel in de finale op zondag waardoor hij kon winnen.”

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Gallé Installaties
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS