Karting • Chrono

Senn Lindeman doet zijn armen over elkaar; de buit is binnen: en dat is zes!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juli 2022 01:21 • Print artikel

EINDHOVEN – Nee, verrassend was het niet meer, wel des te knapper. Want karter Senn Lindeman rijgt de zeges in het Nederlands kampioenschap Rotax Max aaneen. De pas achtjarige Nuenenaar won zondag op circuit De Landsard in Eindhoven de zesde van zes NK-races in de Micromas-klasse tot dusver. En dat terwijl hij op vrijdag nog ziek was!

Senn Lindeman

De manier waarop hij over de finish van zijn thuiscircuit denderde, viel op en er sprak op een leuke manier zelfvertrouwen uit. Met de armen over elkaar snelde hij naar zijn zesde zege op rij. “Ik vond het gewoon leuk om te doen, eigenlijk”, zei een trotse Senn die na toptijden in de vrije trainingen zich op poleposition had gekwalificeerd.

“Ik heb alle races in het NK tot nu toe gewonnen, maar het was wel een beetje moeilijk. In de prefinale reden ze op mijn bumper. In de laatste rondes gelukkig niet meer en kon ik de race winnen.” Door dat resultaat mocht hij ook de finale vanaf polepositon starten. Die race verliep voor Senn nog beter.

“Ik heb de eerste plek ook in de eerste ronde vastgehouden en daarna zo hard mogelijk gereden. Ik heb de hele race niet achteromgekeken. Dat doe ik nooit”, zei hij triomfantelijk. Een kwartiertje later snelde hij ook in de finale als winnaar voorbij het zwartwitgeblokt.

Of hij niet een beetje saai begon te vinden, altijd maar winnen? “Nee hoor”, zei hij opgewekt. “Winnen is altijd even leuk. Op welke baan maakt me niet uit, als ik maar win. Dat ik de baan heel goed ken, was niet echt een voordeel. Anderen trainen hier ook vaak. De baan was best wel snel. En het is een leuke baan om op te rijden. Het is veel sturen en ook best lang volgas.”

Hoewel het in Senns geval dus normaal lijkt dat hij wint, was het dat afgelopen zeker niet. Vrijdag was hij immers niet op de baan verschenen omdat hij ziek was. “Ik had keelpijn en buikpijn en hoofdpijn”, legde hij uit. “Ik ben daarom zaterdag pas hier gekomen. Toen voelde ik me al een stuk beter. En nu voel ik me nog beter.”

Senn Lindeman

Wel moest hij zaterdag even inkomen, bekende hij. “De eerste paar trainingen gingen niet zo goed. Ik had ook nog een beetje koorts. Gelukkig gingen de laatste paar trainingen wel goed.” Op zondag hadden Senn en zijn team de afstelling van zijn Birel-kart perfect voor elkaar.

Het bleek de basis voor een perfect weekeinde, ondanks dat hij niet topfit was. Met opnieuw twee zeges op zak kon hij met nog meer zelfvertrouwen vooruitblikken op zijn komende races. De belangrijkste daarvan voor komend maand is de Rotax Max International Trophy in Le Mans. Daar komt de Rotax Max-top uit de hele wereld naartoe.

Vanzelfsprekend keek Senn ernaar uit. “Ik heb er één keer gereden, vorige week. Dat was om te trainen. Ik vond de baan vet. Ik kon er iets van vijftien seconden volgas, dat was superlang. Ik weet niet wat ik daar moet verwachten. Maar ik ben wel heel benieuwd. Ik heb er echt heel veel zin in!”

Senn Lindeman wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Gallé Installaties
Sanders Airconditioning
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS