Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Seizoensopener van de Nürburgring Endurance Series (NLS) was pure entertainment; Grello winnaar!

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 27 maart 2022 12:29 • Print artikel

In Duitsland beginnen ze ook te ontwaken uit hun winterslaap, wat ervoor zorgt dat we weer een heel seizoen van spectaculaire GT-races gaan zien. De seizoensopener van de Nürburgring Endurance Series (NLS) had alle ingrediënten voor pure entertainment. De zon scheen, de toeschouwers waren in groten getale aanwezig en de gepresenteerde autosport op de Nordschleife was zoals altijd even boeiend en gevarieerd op het legendarische circuit. De 67e ADAC Westfalenfahrt werd uiteindelijk gewonnen door Laurens Vanthoor, Michael Christensen en Frederic Makowiecki in de Porsche 911 GT3 R van Manthey Racing.

 Manthey Racing – Porsche 911 GT3 R Grello
Racewinnaars Michael Christensen/ Laurens Vanthoor/ Frédéric Makowiecki met de Manthey Racing – Porsche 911 GT3 R 4 bijgenaamd ‘Grello’

Tot aan de laatste meters van de race moest de "Grello" het opnemen tegen een dappere Audi R8 LMS GT3 van Christopher Mies en Jusuf Owega van het team van Montaplast by Land Motorsport. De derde plaats op het podium was voor de andere Porsche 911 GT3 R van KCM, gereden door het duo Dennis Olsen en Josh Burdon.

 Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
P2 voor Christopher Mies/Jusuf Owega met de Montaplast by Land-Motorsport-Audi R8 LMS GT3

“Twee GT3-overwinningen in zo'n korte tijd is niet zo’n slecht resultaat, het is in ieder geval een goed begin van het jaar. De auto werkte erg goed. Daar kunnen we op voortbouwen, hopelijk is het een goed voorteken," zei de zegevierende Deen Christensen, die een week eerder al zegevierde in de ‘1.000 Miles of Sebring’. Bovendien een opvallende prestatie van Jusuf Owega, die pas 19 jaar oud is en die door zijn teamgenoot Chris Mies in de maling was genomen vanwege zijn soms zwijgzame interviews na de race. Mies omschrijft hem als de "Kimi Räikkönen van GT racing". Owega veroorzaakte nogal wat opschudding door in zijn eerste GT3-race in de Groene Hel, een onberispelijke prestatie te leveren. Na afloop hield hij het kort: “Ik ken het circuit erg goed en keek uit naar de race. Ik mag vandaag niet klagen.”

 KCMG – Porsche 911 GT3 R
P3 voor Dennis Olsen/Josh Burdon met de KCMG-Porsche 911 GT3 R

Er waren ook zeer tevreden gezichten bij Team KCMG. "We zijn erg blij met de derde plaats. We hadden een paar problemen dit weekend en we hebben nog veel werk te doen. Maar in de race kwamen we sterk terug, het was geweldig om alle toeschouwers terug te zien op de baan en in de pitlane en in de pitstraat. De race was spectaculair met veel inhaalacties. Ik heb er erg van genoten", zei Dennis Olsen na afloop.

Uitslag Nürburgring Endurance Series (NLS):
1. Michael Christensen/Laurens Vanthoor/Frédéric Makowiecki – Manthey Racing – Porsche 911 GT3 R 4.04.28.582
2. Christopher Mies/Jusuf Owega – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3 + 1.231 secs/
3. Dennis Olsen/Josh Burdon – KCMG – Porsche 911 GT3 R + 35.820 secs.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS