DTM

Seizoensopener op de Lausitzring: DTM Trophy met topstartveld; Colin Caresani enige Nederlander

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2022 09:01

München/Klettwitz - De aantrekkingskracht van de DTM heeft ook effect op de talentenfabriek van de DTM Trophy: coureurs uit elf landen vormen het startveld voor de seizoensopener op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero in het weekend (20-22 mei). 20 bijna-productie GT-sportwagens van zes autofabrikanten – Aston-Martin, Audi, BMW, Mercedes-AMG, Porsche en Toyota – starten op zaterdag en zondag om 15.15.m uur CEST aan de eerste twee van in totaal 14 races van de DTM Trophy 2022.

DTM Trophy startveld

"De DTM Trophy-grid is niet alleen internationaal, maar is ook van een topklasse. De testritten op Hockenheim gaven al een eerste voorproefje van hoe concurrerend de grid is en hoe zwaarbevochten deze serie zal zijn", aldus Martin Tomczyk. Sinds het begin van het jaar is de voormalig DTM-kampioen verantwoordelijk voor het seriemanagement van de DTM Trophy als DTM Representative Brand & Sports bij de DTM-organisatie ITR. "Dat de DTM Trophy, die in 2020 voor het eerst werd gehouden, zo'n grote internationale reputatie geniet, is vooral te danken aan het charisma van het professionele DTM-platform. Daarnaast hebben de DTM Trophy en de DTM hetzelfde DNA: één coureur, één auto. Dat maakt beide series zo uniek."

Tim Heinemann ToyotaTim Heinemann (GER), de eerste DTM Trophy-kampioen die deelneemt met de Ring-Racing Toyota Supra

Met acht coureurs komen de meeste rijders uit Duitsland, drie coureurs uit de VS en elk één uit Australië, Bulgarije, Brazilië, Spanje, Finland, Frankrijk, Mozambique, Nederland en Zuid-Afrika. Sophie Hofmann (GER) is de enige coureur in het veld die aan haar tweede seizoen begint. Opmerkelijk: vier coureurs uit de BMW M2 Cup, de one-make cup voor beginners op het DTM-platform, hebben de DTM Trophy gehaald: Louis Henkefend (GER) als Cup-winnaar en Colin Caresani (NLD), Nick Hancke (GER) en Rodrigo Dias Almeida (Mozambique).

DTM Trophy Mercedes-AMG GT4 BWT

Twee coureurs van de grid van 2022 hebben al overwinningen behaald in de DTM Trophy, waaronder de 17-jarige Theo Oeverhaus (GER), die nog steeds in een BMW M4 van Walkenhorst Motorsport rijdt, en Tim Heinemann (GER), de eerste DTM Trophy-kampioen die deelneemt aan de Ring-Racing Toyota Supra. Net als Moritz Löhner (GER) is Heinemann een van die coureurs die met succes zijn overgestapt van simracen naar echte autosport. Löhner, DTM Esports Kampioen van 2021, behaalde in 2021 twee podiumplaatsen in de DTM Trophy en zal dit seizoen blijven deelnemen in de BMW M4 van FK Performance Motorsport. Ben Green, kampioen van de DTM Trophy 2021, voltooide in Portimão een test in de Mercedes-AMG van het HRT-team en stelde zich daarmee kandidaat voor een zitje in de DTM van 2023.

DTM_Trophy_2022_Colin_Caresani_NLD_BMW_Project_1_Y_Project_1Colin Caresani (NLD) BMW Project 1

Dat het DTM-platform niet alleen een hoge reputatie geniet, maar ook waardevolle synergie-effecten biedt, wordt dit seizoen door vier DTM-teams bevochten. Naast Walkenhorst Motorsport (BMW) zullen ook KÜS Team Bernhard (Porsche), BWT Mücke Motorsport (Mercedes-AMG) en T3 Motorsport (Audi) voor het eerst deelnemen aan zowel de DTM als de DTM Trophy.

DTM Trophy BMW M4 GT4Nr13 Louis Henkefend (GER) Project 1 BMW M4

De talentenfabriek van de DTM Trophy wordt in het derde seizoen opnieuw live uitgezonden. De nieuwe partner ServusTV zal alle 14 races live laten zien op zijn video- en streamingplatform ServusTV On (servustv.com), terwijl het tv-programma van ServusTV de twee races in Lausitz op zaterdag van 16:50 uur tot 17:35 uur en op zondag van 16:55 tot 17:40 CEST zal uitzenden.

DTM Trophy 2022, deelnemerslijst per 16 mei 2022:

Nr	NAAM	                NAT	TEAM	                           MERK + TYPE
5 Steriyan Folev BUL FK Performance Motorsport BMW M4
11 Moritz Löhner GER FK Performance Motorsport BMW M4
12 Marc de Fulgencio ESP FK Performance Motorsport BMW M4
13 Louis Henkefend GER Project 1 BMW M4
17 Mikaeel Pitamber RSA Heide-Motorsport Audi R8
18 Edouard Cauhaupé FRA BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG
20 Rodrigo Dias Almeida MOZ BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG
21 Alexandre Papadopulos USA Selleslagh Racing Team (SRT) Mercedes-AMG
23 Jordan Wallace USA FK Performance Motorsport BMW M4
25 Daniel Gregor GER KÜS Team Bernhard Porsche 718 Cayman
26 Ricky Capo AUS KÜS Team Bernhard Porsche 718 Cayman
31 Thiago Vivacqua BRA Heide-Motorsport Audi R8
34 Theo Oeverhaus GER Walkenhorst Motorsport BMW M4
47 Colin Caresani NLD Project 1 BMW M4
48 Sophie Hofmann GER Heide-Motorsport Audi R8
63 Jacob Riegel GER Speed Monkeys Aston Martin Vantage
70 Mathias Salonen FIN T3 Motorsport Audi R8
77 J.P. S USA T3 Motorsport Audi R8
90 Tim Heinemann GER Ring-Racing Toyota Supra
91 Nick Hancke GER Speed Monkeys Aston Martin Vantage


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS