DTM

Seizoensopener DTM in Spa-Francorchamps in plaats van Norisring: "We respecteren het, maar waren wel verrast"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juni 2020 06:10 • Print artikel

De race van de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) op de Norisring kan in 2020 niet worden verreden. De reden voor de definitieve annulering van de enige stadsraces, die onder voorbehoud in de herziene DTM-kalender zijn opgenomen, is dat de stad Neurenberg niet de benodigde officiële goedkeuring verleent. Dat heeft de lokale organisator van de DTM-koepelorganisatie ITR bekendgemaakt.

Norisring DTM Rockenfeller Audi

Seizoensopener in Spa
Daarmee staan de races in Spa-Francorchamps op 1 en 2 augustus in de schijnwerpers als de seizoensopener van de DTM 2020. Voor dit circuit hadden de autoriteiten de desbetreffende vergunningen al halverwege de week afgegeven. De DTM races maken gebruik van een gedetailleerd en nauwkeurig infectie bescherming concept ontwikkeld met gerenommeerde deskundigen, die voortdurend is aangepast aan de dynamische situatie in de Covid-19 pandemie. De compacte en gevarieerde kalender van de DTM omvat negen evenementen in Duitsland, België en Nederland tussen augustus en november.

"We waren verrast"
Marcel Mohaupt, Managing Director ITR: "We waren verrast door het besluit om geen officiële goedkeuring te geven aan de DTM-races op de Norisring. We respecteren echter de beslissing van de stad Neurenberg. De veiligheid van alle betrokken partijen is ook een topprioriteit voor de DTM. Nu kijken we uit naar de nieuwe seizoensopener in Spa-Francorchamps."

UPDATE: Aangepaste DTM-kalender 2020

1-2 Augustus – Spa-Francorchamps

14-16 Augustus – Lausitzring

21-23 Augustus – Lausitzring

4-6 September – Assen

11-13 September – Nürburgring (Grand Prix layout)

18-20 September – Nürburgring (shortened layout)

9-11 Oktober – Zolder

16-18 Oktober – Zolder

6-8 November – Hockenheim

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS