Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Sebastien Ogier kent lastig debuut in FIA WEC: 'Het was een soort van leren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 maart 2022 21:03 • Print artikel

Rally-legende Sebastien Ogier geeft toe dat hij het lastig had bij zijn debuut in het FIA World Endurance Championship. De Fransman reed, samen met Charles Milesi en Lilou Wadoux, zijn eerste race in de LMP2-klasse bij Richard Mille Racing. Het drietal werd 12e in de klasse met de Oreca.


“Het was om eerlijk te zijn een uitdagende race”, aldus Ogier tegen het Engelse Autosport. “Ik stoeide wat in de eerste instantie. Ik voelde me niet echt comfortabel in de auto. Het was helaas een rommelige run. De tweede was veel netter.” De eerste stint had een vroege stop door een flatspot op de band. “Bij bocht 7 met de hobbels, had ik de neiging om wat te veel te pushen met de remmen. Ik was wat te agressief. Het was een soort van leren. Ik heb tenminste een goede ervaring en ik moet leren van mijn fouten”, legt de coureur uit, die zegt teleurgesteld te zijn met zijn snelheid.

“We zaten er niet helemaal op met de snelheid”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen rally. “Zelfs Charles die een referentie met het verleden heeft in deze klasse, kon niet tonen waartoe hij in staat is. We moeten werken en analyseren en zien waar we sneller kunnen zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS