Formule 1

Sebastian Vettel: 'Ferrari gebruikte me als remblok'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 20:07 • Print artikel

SOCHI - Sebastian Vettel was gefrustreerd over het feit dat hij als 'remblok' werd gebruikt om zijn teamgenoot Charles Leclerc te helpen in de Grand Prix van Rusland.
De viervoudig oud-wereldkampioen, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Ferrari, kreeg nog een duidelijke aanwijzing dat hij nu de tweede coureur van het team is.

Sebastian Vettel Ferrari F1


De situatie werd op het circuit van Sochi nog verergerd door het feit dat Leclerc de race startte vanaf P10 op de grid en Vettel vanaf P14 nadat hij uit Q2 was gecrasht.
Doordat Leclerc een sterke prestatie neerzette, werd de pitstop van Vettel vertraagd zodat hij de Renaults, tegen wie zijn teamgenoot rechtstreeks racete, kon tegenhouden.

De Duitser deed goed werk door Esteban Ocon af te weren, maar werd uiteindelijk ingehaald door zowel de gele als de zwarte auto's. Eerst Daniel Ricciardo, die in opdracht van het team een hapje van de kers kreeg toen zijn Franse collega werd opgedragen hem door te laten.

Uiteindelijk splitste Leclerc de Renaults door op P6 te finishen, terwijl Vettel uiteindelijk de Alfa Romeo van zijn voormalige teamgenoot Kimi Räikkönen op weg ging naar een teleurstellende P13. "Het was een beetje een saaie race omdat we niet veel opties hadden voor wat betreft strategie", zei Vettel.

"Mijn start, aan de vuile kant van de baan, was niet ideaal en dus kon ik niet profiteren van de crashes en botsingen van andere mensen. Ik heb alles geprobeerd wat ik kon, maar ik kon niet profiteren van de eerste ronde. Ik had niet echt een duidelijk circuit voor me, dus dat was jammer."

"Na de safety car-periode zat ik een beetje vast en ik had moeite om dicht bij de auto's voor me te blijven. Dan denk ik dat we duidelijk vast kwamen te zitten in de langzame groep achteraan het veld en dat was onze race. Ik speelde het remblok tot aan de pitstop. Daarna was er niet veel meer over."

"Het was duidelijk dat ik niet meer in staat was om de Renaults te vertragen. Het hielp me natuurlijk niet. Ik denk dat we een punt hadden kunnen pakken, maar dat verandert nu niet veel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS