Formule 1

Sebastian Vettel zou wel terug willen naar Red Bull, maar Max Verstappens voorkeur gaat uit naar...

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2020 19:27 • Print artikel

In de Duitse media zijn berichten gekomen dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz aan Dr. Helmut Marko heeft opgedragen om Sebastian Vettel terug te halen. Vettel won voor de energiedrankenfabrikant tussen 2010 en 2013 vier wereldtitels. Als dat zou gebeuren, betekent het dat de Duitser het moet gaan opnemen tegen Max Verstappen en in eenzelfde situatie terecht gaat komen als bij Ferrari.

Max Verstappen en Sebastian Vettel

“In zijn algemeenheid heb ik de overtuiging dat als je wilt winnen, je het tegen iedereen moet opnemen”, reageert Vettel tegen Inside Racing, in de aanloop naar de Grand Prix van Steiermark, op de geruchten in Motorsport-Total. “Ik ken het team erg, erg goed uit het verleden, dus natuurlijk heb ik nog steeds contact met veel mensen daar, of het nu Christian, Helmut of anderen zijn. Red Bull heeft een winnende auto, ze hebben een erg sterk team en ik weet hoe sterk ze in het verleden waren.”

“Het is niet eerlijk om te zeggen dat ik het team van binnen ken, omdat het ook veranderd is en doorgegaan, maar ik weet dat ze toen sterk waren en ze dat nog steeds zijn. En het is een auto waarmee je race kunt winnen, dus het zou zeker interessant zijn.”

Wanneer hem direct op de man wordt afgevraagd of hij een plekje in 2021 bij Red Bull zou accepteren, reageert hij positief. “Het is een winnende auto en zoals ik eerder zei, ik ben hier om te wedijveren, ik ben hier om te winnen, dus het antwoord is waarschijnlijk een ja”, reageert Vettel op de vraag.

Eerder in de week werd Verstappen al gevraagd op Servus TV of hij open staat tot het vormen van een team met Vettel. In dezelfde ruimte reageerde de Nederlander daar positief op. Toen de camera’s uit waren en de voormalig wereldkampioen uit beeld was, reageerde de Red Bull-coureur anders. “Ik probeerde gewoon beleefd en netjes te zijn, door te zeggen dat ik het me kan voorstellen”, reageert Verstappen tegenover Formule 1.com. “Ik denk dat het team op het moment erg blij met ons beiden is en ik ben echt blij met Alex als teamgenoot. Hij is, als eerste, een erg aardige jongen in het team, wat goed is voor iedereen.”

Alex is goed met de setup, dus we geven beide goede feedback aan het team en hij is een snelle jongen. Dus denk ik dat er geen reden is om te veranderen en ik denk dat Christian en Helmut dat kunnen ondersteunen. Het is niet aan mij om deze dingen te beslissen.”

Met Fernando Alonso die een contract getekend heeft bij Renault, blijft de toekomst voor Vettel onzeker. Mocht het Red Bull-verhaal lucht zijn, dan lijkt de enige optie Aston Martin voor de Duitser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS