Formule 1

Sebastian Vettel wil in F1 blijven: "Geld speelt geen rol, ik zoek een team dat bij mij past"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2020 18:23 • Print artikel

Als Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen de deur bij Ferrari achter zich dicht trekt, zal hij teleurgesteld terugkijken op zijn zesjarige verblijf in Italiaanse dienst. Het hoofddoel was de wereldtitel terug naar Maranello brengen, maar dat is niet gelukt. De 33-jarige Duitser hoopt nog langer in de Formule 1 actief te kunnen blijven, al liggen de vrije stoeltjes niet voor het oprapen.

Sebastian Vettel


"Ik zoek een omgeving die bij mij past", zei Vettel maandagavond bij het Oostenrijkse Servus TV, waar ook Max Verstappen, Pierre Gasly en Christian Horner aanwezig waren. "Ik heb enorm genoten van de afgelopen vijf jaar, maar het heeft ook veel energie gekost. Het doel bij Ferrari was om het team weer op te bouwen. We hebben er alles aan gedaan, maar hebben gefaald omdat we geen wereldtitel hebben veroverd. Dat was het grote doel."

Vettel gaat de komende tijd kijken wat zijn mogelijkheden voor volgend jaar zijn. "Het is belangrijk dat ik iets vind dat goed voor is en waar ik nog plezier kan hebben. Dat is het meest belangrijk. Geld speelt daarin geen rol. Natuurlijk ben ik nog altijd ambitieus, motorsport is mijn leven. Dat wil ik nog niet gaan missen."

"In de juiste rol bij het juiste team voel ik me nog steeds thuis in de Formule 1", stelt Vettel. "In de komende weken en maanden gaan we bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat ik komend jaar ga doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS