Formule 1

Sebastian Vettel trekt de rust van Max Verstappen in twijfel: "Als je echt ergens om geeft..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2021 17:13 • Print artikel

Max Verstappen strijdt dit jaar voor de eerste keer echt om de wereldtitel in de Formule 1. Iedereen is verbaasd over hoe ontspannen de Nederlander daar mee om gaat. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel twijfelt aan de ogenschijnlijke rust van de Red Bull-coureur.

Max Verstappen


"Ik kan niet voor iedereen spreken, maar als je echt om iets geeft, dan is het lastig om altijd cool en beheerst te blijven", zegt Vettel over de spanning die opkomt bij het gevecht om een wereldtitel. "Helpt het als je altijd cool bent? In de meeste gevallen wel, maar de tijd zal het leren. Ik denk niet dat je altijd zo rustig kunt blijven. Zo zit ik zeker niet in elkaar, maar misschien zit Max anders in elkaar."

Verstappen is de eerste coureur in jaren die Mercedes van de titel kan houden bij de coureurs en mogelijk ook bij de constructeurs. Zelf zegt Verstappen dat het zijn leven niet gaat veranderen of hij de titel wel of niet wint. Dat is iets waar de Aston Martin-coureur mee instemt.

"Hij kan alleen zelf aangeven of het impact op zijn leven zal hebben of niet, maar als je naar het grotere plaatje kijkt, heeft hij waarschijnlijk gelijk. Max is nog jong en heeft nog genoeg tijd. Hij loopt al zo lang mee en hoeft zich niet meer te bewijzen. Hij is geen rookie meer en de tijd zal het leren hoe dit seizoen gaat eindigen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS