Formule 1

Sebastian Vettel sportief: “Ik hoop dat ze Charles de auto geven die hij verdient"

Uitgegeven door Luke Merkx • 17 januari 2021 18:25 • Print artikel

Sebastian Vettel sloot zijn laatste seizoen bij Ferrari af op de dertiende plek in het kampioenschap, zijn laagste klassering ooit. Ondanks dat de resultaten van de Duitser vaak tegenvielen, bleef hij optimistisch: “Vroegtijdig stoppen bij Ferrari zat er niet in. Ik wilde het seizoen afmaken. Ik houd er niet van de korte route te nemen.”In mei 2020 kondigde Ferrari aan dat Sebastian Vettel in 2021 vervangen zou worden door McLaren-coureur Carlos Sainz. “Vanaf dat moment keek ik heel anders tegen nieuwe seizoen aan. Maar wat nog erger was: de prestaties van het team in 2020. Een zesde plaats in het constructeurskampioenschap zal zo maar niet worden genoemd in het geschiedenisboek van Ferrari,” aldus Vettel.

Teleurstellend afscheid
“Velen vroegen me of er een mogelijkheid bestond dat ik eerder zou stoppen bij Ferrari, vanwege de tegenvallende resultaten. Ik ben geen fan van ‘shortcuts.’ Ik wilde het seizoen op een normale, nette manier afmaken. Desalniettemin hadden we natuurlijk allemaal gehoopt op een ander soort afscheid.”

“Ook aan stoppen heb ik gedacht”
De viervoudig wereldkampioen geeft tegenover het Zwitserse Blick aan dat hij er lang over nadacht om verder te gaan in de F1. “De meeste stoeltjes waren al snel vergeven. Ik heb er lang over nagedacht voor ik bij Aston Martin tekende. Ook dacht ik aan stoppen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik nog niet klaar ben met racen in de F1. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij Aston Martin, ondanks dat ik er nog steeds van baal dat ik Ferrari op deze wijze heb moeten verlaten. Ik hoop dat Ferrari de boel weer op de rit krijgt en ze Charles [Leclerc] de auto geven die hij verdient.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS