Formule 1

Sebastian Vettel praat over F1-stoeltje voor 2021: "Ik wil er zeker van zijn dat ik de juiste beslissing neem"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2020 09:00 • Print artikel

SILVERSTONE - Sebastian Vettel is in gesprek met Racing Point over een stoeltje voor 2021. Volgend jaar wordt het team Aston Martin en Mercedes-hoofd Toto Wolff heeft aandelen in het bedrijf. Vettel gaat niet naar de regerende wereldkampioen Mercedes maar Wolff heeft bevestigd dat de Duitser in gesprek is met Aston Martin. Vettel zelf wil de tijd nemen.

Sebastian Vettel Racing Point Ferrari F1


Sergio Pérez en Lance Stroll zijn beiden gecontracteerd voor volgend seizoen, maar met de voormalige wereldkampioen beschikbaar - zijn contract bij Ferrari loopt aan het eind van het seizoen af - kan er van alles gebeuren.

Wolff stelt dat het erg moeilijk zal zijn om één van de twee huidige coureurs uit het team te verdringen. "Ik weet dat er discussies gaande zijn", vertelde Wolff tegen de krant Osterreich. "Het is niet gemakkelijk om Checo Pérez te vervangen door Vettel omdat hij een belangrijk en positief deel van het team is."

"Vanuit een Aston Martin-perspectief, zou het een enorme coup zijn. Duitsland is de tweede belangrijkste markt voor Aston Martin. Maar ik wil het team niet overhalen om deze beslissing te nemen."

Wolff ontkende eerder enige betrokkenheid bij Vettels gesprekken met Racing Point, omdat hij aandeelhouder is van Aston Martin. "Ten eerste, het feit dat ik een aandeelhouder ben in het bedrijf heeft niets te maken met het F1-team", zei hij. "Ik ben ook niet betrokken bij de onderhandelingen tussen Lawrence Stroll, Otmar Szafnauer en Sebastian. Natuurlijk ken ik Sebastian heel goed en we praten weleens met elkaar, maar het is vooral informeel."

Ondertussen heeft Vettel een update gegeven over zijn toekomst en zegt dat hij geen haast heeft om zich te binden aan een team in 2021. "Ik zou je een antwoord geven als ik het echt wist, maar op dit moment doe ik dat niet en ik denk dat het waarschijnlijk realistisch is om geduldig te zijn en te wachten", legde hij uit.

"Dat kan een paar weken duren, dat kan langer zijn. De tijd zal het leren. Er is niets veranderd aan wat ik in de afgelopen drie weken heb gezegd. Ik heb geen haast, ik wil er zeker van zijn dat ik de juiste beslissing voor mezelf neem. Het hangt er vanaf van wat de opties zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS