Formule 1

Sebastian Vettel naar Aston Martin? Teambaas Szafnauer: "Het is een hele eer dat mensen deze geruchten ..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2020 07:05 • Print artikel

Waar moet Sebastian Vettel naar toe, nu Fernando Alonso in 2021 in de Formule 1 terugkeert bij Renault? Aston Martin, die volgend jaar met een fabrieksteam naar de hoogste klasse van de autosport komt en daarmee Racing Point als naamgever aflost, ziet wel brood in de komst van de viervoudig wereldkampioen.

Sebastian_Vettel F1 Ferrari

“Het is een hele eer dat mensen dit soort geruchten rond een viervoudig wereldkampioen in de wereld brengen en ik denk dat er ook geruchten waren dat ook Fernando Alonso interesse in ons had”, aldus Szafnauer tegenover Sky Duitsland. “Het is een hele eer, maar op dit moment zijn we helemaal gefocust op het racen, op het realiseren van een goed seizoen. Voor wat we volgend jaar gaan doen, is er nog genoeg tijd om te beslissen. Ik ben al met Sebastian bevriend sinds hij nog erg jong was, dus ik praat altijd met hem. Nogmaals, we hebben nog alle tijd om beslissingen te nemen.”

Mocht Vettel naar Aston Martin komen, dan moet er een coureur weg bij het team. Sergio Perez heeft in 2019 een driejarig contract getekend en dat loopt pas aan het einde van 2022 af. De kans dat Lance Stroll weggaat is uitermate klein, immers zijn vader is de eigenaar van het team. Het wordt dus nog spannend bij Racing Point-Aston Martin!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS