Formule 1

Sebastian Vettel kreeg kippenvel toen hij Nigel Mansell zag staan na demorun: "Ik voelde me net vijf jaar oud"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juli 2022 07:01 • Print artikel

Afgelopen weekend vond de Britse F1 Grand Prix plaats en dat was een behoorlijk spektakelstuk, maar zelfs voor de race werden de aanwezige fans getrakteerd op het een en ander. Zo reed Aston Martin-coureur Sebastian Vettel in zijn in 2019 aangeschafte Williams FW14B waarmee Nigel Mansell in 1992 het kampioenschap op zijn naam schreef.

Sebastian Vettel

Enkele uren voorafgaand aan de Grand Prix scheurde Vettel over het circuit van Silverstone. Hij vermaakte het publiek, maar ook Nigel Mansell zelf was aanwezig om zijn oude bolide weer eens in alle glorie te bekijken, daarnaast kon Lewis Hamilton het ook niet laten om even een kijkje te nemen.

Vettel genoot met volle teugen van dit moment en vertelde dat hij kippenvel kreeg toen hij Nigel Mansell na afloop van de demorun zag staand: "Het was heel erg speciaal ook omdat hij daar aan het einde op mij stond te wachten. Ik voelde mij net een vijfjarige", zo vertelde hij aan Motorsport. "Het geluid, alles wierp mij terug in de tijd. Dat we het op deze manier konden doen met klimaatneutrale brandstof, dat was heel belangrijk voor mij.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS