Formule 1

Sebastian Vettel keerde bijna terug naar Red Bull: "Meerdere gesprekken gehad"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2022 08:01 • Print artikel

Volgens Red Bull zijn er meerdere gesprekken gevoerd met Sebastian Vettel over een mogelijke terugkeer bij het team waarbij de Duitser zijn vier wereldtitel in de wacht sleepte. Uiteindelijk besloot Red Bull toch om vast te houden aan Sergio Perez, die sinds 2021 bij het Oostenrijkse team rijdt.

Sebastian Vettel

"We hebben een paar verkennende gesprekken gehad", vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner, geciteerd door PlanetF1. "Maar het zou een beetje zijn alsof je teruggaat naar een oude vriendin, het zou waarschijnlijk nooit helemaal hetzelfde zijn als bij de eerste keer."
In 2010 scoorde Vettel zijn eerste titel bij de Oostenrijkers, die kunstje herhaalde hij in 2011, 2012 en 2013: "Wat we samen bereikten was zo opmerkelijk. Het was zo fenomenaal en dat zal altijd deel uitmaken van onze geschiedenis, en we zijn enorm trots dat we hem als onderdeel van ons team hebben gehad.”

Na deze uitspraken reageerde Horner op het vertrek van de Duitser, volgens de Brit was het geen verrassing: "Ik denk niet dat iemand dat deed, ik zag hem toen hij de paddock verliet in Paul Ricard en het was duidelijk een frustrerende dag voor hem geweest."

"Maar ik denk dat het de juiste beslissing voor hem is. Het is niet goed om hem in het middenveld te zien rondrijden. Ik denk niet dat hij daar enige voldoening uit haalt. Het is tijd om het gordijn dicht te doen over wat een geweldige carrière is geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS