Formule 1

Sebastian Vettel is bang voor pensioen: "Bang dat ik in een zwart gat raak"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 augustus 2022 18:04 • Print artikel

Sebastian Vettel schokte de wereld enkele weken geleden flink op door zijn afscheid aan te kondigen na het huidige seizoen Formule 1-seizoen. De coureur die sinds 2021 bij het team van Aston Martin over de circuits rond racet rijdt al sinds 2007 in de koningsklasse van de autosport en heeft in zijn illustere carrière laten zien waar hij toe in staat is. Na vier wereldtitels is het welletjes geweest voor Vettel in de Formule 1 en moet hij op zoek naar iets anders, maar wat, dat weet de Duitser nog niet.

Vettel

Vettel is van alle kanten al benaderd om in een andere klasse te gaan racen, dit gaat hij in 2023 naar alle waarschijnlijkheid niet doen. Bij Motorsportweek geeft de Duitser aan dat hij bang is om volgend seizoen in een zwart gat te raken: "Ik denk dat het wachten op wanneer je andere dingen gaat doen, de grootste uitdaging is voor elke sporter. Ik sta nu op dat punt. In alle eerlijkheid, ik ben ook een beetje bang over wat er komen gaat. Misschien wordt het een diep gat, maar ik weet niet hoe diep het gat gaat worden en of ik eruit kan komen."

Vettel relativeert eventjes laten zijn uitspraken en denkt dat zijn naasten hem kunnen helpen in het vinden van andere dingen in het leven: "Ik krijg heel erg veel steun van mensen die me altijd hebben gesteund. Ze zullen me blijven helpen en me helpen met het vinden van een juiste richting. Hopelijk maak ik de juiste beslissingen in de toekomst en kan ik een betere versie van mijzelf worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS