Formule 1

Sebastian Vettel is bang voor F1-verzadiging: "Mijn mening is niets waard, maar ik ben van mening..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 oktober 2021 05:02 • Print artikel

Sebastian Vettel is van mening dat de Formule 1 door de voortdurende uitbreiding van de Formule 1 kalender niet bezig goed is en bang is voor verzadiging. De Formule 1 gaf vrijdag jongstleden de kalender voor seizoen 2022 vrij. Daarop was een recordaantal van 23 raceweekends te zien voor de hoogst denkbare raceserie in de autosport.

F1 2021 Aston Martin


De gevoelens in de paddock zijn gemengd over de nieuwe kalender, sommigen roepen op tot voorzichtigheid om ervoor te zorgen dat het personeel van de teams geen burn-out krijgt, terwijl anderen volledig achter het plan staan. De kalender zal de komende seizoenen misschien nog wel eens langer kunnen worden, waarbij met maar liefst 25 races genoemd, maar Vettel is niet al te happig. Zijn bezorgdheid komt in de eerste plaats uit angst voor de werkdruk voor teampersoneel, terwijl hij zich ook zorgen maakt dat de F1-Grand Prix-serie aan kracht kan inboeten als er meer wedstrijden aan een seizoen worden toegevoegd.

"Ik denk dat ik arriveerde toen de Formule 1 in een soort overgangsfase zat. Vergeleken met de jaren daarvoor waren er niet zo veel testen. En er waren steeds meer races”, vertelde de Aston Martin-coureur aan Motorsport-Total.com. "Dit is gewoon mijn mening en het is niets waard, maar ik denk dat we niet zoveel races zouden moeten hebben.”

“Daar zijn een aantal redenen voor. Om te beginnen zijn er misschien te veel races voor de mensen die ze willen zien”, vervolgde Vettel, “...het is gewoon niet meer zo bijzonder, als het er zoveel zijn. Ten tweede heb ik medelijden met ze... Wij coureurs zitten nog ​​aan de goede kant. We kunnen woensdagavond aankomen en - als we een vlucht kunnen vinden – op zondagavond al vertrekken. Maar het team heeft veel meer stress. Ze komen op maandag of zaterdag van de vorige week aan, richten de pitbox in en ze maken de auto's klaar. Na afloop moeten ze alles weer inpakken, terugsturen en klaarmaken in de fabriek."

De viervoudig Duitse wereldkampioen gaat verder: "Voor hen is het dus eigenlijk een baan waarbij je alle doordeweekse dagen en bijna elk weekend bezig bent, dus geen tijd voor jezelf hebt. En dat in een tijd waarin mensen zich er steeds meer van bewust worden dat ze ook een privéleven hebben en dat het leven niet van de werkgever is... Ja, ik denk dat het van cruciaal belang is dat we niet zo doorgaan, dat er steeds meer races zijn. Ik weet dat het niet binnen mijn invloedssfeer ligt. En natuurlijk zijn er andere belangen. Maar we moeten ervoor zorgen dat mensen een balans vinden tussen hun leven thuis en de tijd die ze onderweg doorbrengen. Het moeten perioden zijn die ook duurzaam zijn, zodat je je passie jarenlang vasthoudt en je na twee of drie jaar niet uitgeput bent.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS