Formule 1

Sebastian Vettel had op meer gehoopt in eerste jaar bij Aston Martin: "Regelwijzigingen waren niet in ons voordeel'

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2022 18:00 • Print artikel

Sebastian Vettel staat voor zijn tweede seizoen bij het team van Aston Martin. De 34-jarige Duitser stond in zijn eerste jaar twee keer op het podium, al werd hij na de race in Hongarije gediskwalificeerd. Met 43 punten eindigde Vettel op de 12e plaats. Terugkijkend op zijn eerste seizoen bij het team had de coureur op meer gehoopt.

Sebastian Vettel


Op de website van de Formule 1 krijgt Vettel de vraag voorgelegd of dit is waarvoor hij naar Aston Martin was gekomen. "Ja en nee. Het team is geweldig en ik heb er echt van genoten. Natuurlijk is het een grote verandering. Maar als je kijkt naar de resultaten, hadden we op meer gehoopt. De regelwijzigingen waren niet in ons voordeel, dus we hebben gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag."

Vettel wist wel de meeste geslaagde inhaalacties op zijn naam te zetten. "Het was een lang jaar en eentje met veel inhaalacties. Natuurlijk hadden we ook meerdere kwalificaties die niet gingen zoals we het voor ogen hadden. Dat moet je dan in de races zien goed te maken. Ik heb er zeker van genoten. Het middenveld zit heel dicht bij elkaar en vechten met Fernando Alonso is speciaal. Dat was even geleden en het brengt mooie herinneringen naar boven. Dit jaar hopen we echter verder naar voren op de grid te staan."

Aston Martin presenteert op 10 februari de nieuwe bolide en hoopt daarmee beter voor de dag te komen. Teambaas Otmar Szafnauer werd onlangs vervangen door Mike Krack.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS