Formule 1

Sebastian Vettel geniet: "Vrijdag waren we nog nergens en nu staan we op het podium"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 juni 2021 18:05 • Print artikel

Sebastian Vettel was ontzettend blij met zijn tweede plaats op het circuit van Bakoe. Van tevoren had Vettel echt niet op dit resultaat gerekend. Vrijdag en zaterdag had Aston Martin het niet echt voor elkaar. Dus het podium is een mooie opsteker voor het team en voor Vettel zelf. Helemaal na de klapband van Lance Stroll tijdens deze race.

Sebastian Vettel

"Dit resultaat is echt ontzettend belangrijk voor het team", vertelde Sebastian Vettel bij het podiuminterview met Paul di Resta. "De snelheid van onze auto was goed. Gelijk in het begin van de race kon ik plaatsen goed maken. Daarna heb ik goed op mijn banden gelet. Daardoor kon ik gaan voor de overcut."

"Bij de herstart maakte ik nog wat plaatsen goed en zo eindigde ik op het podium. Het is een geweldige dag voor mijzelf en ook voor het team. Dit hadden we echt niet verwacht. Vrijdag en zaterdag waren we nog nergens. Het lukte gewoon niet, maar vandaag hebben we het voor elkaar. De strategie was ook goed. Natuurlijk wil je altijd verder vooraan starten, maar in de race hebben we het goed gedaan. Langer door rijden en goed op de banden passen, daar lag vandaag de sleutel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS