Formule 1

Sebastian Vettel en Nico Rosberg oneens met pole position na sprintrace

Uitgegeven door Bart • 17 juli 2021 04:01 • Print artikel

De snelste man in de kwalificatie krijgt in Silverstone niet de pole position achter zijn naam. Die eer is voor de winnaar van de sprintrace kwalificatie. Oud-wereldkampioenen Sebastian Vettel en Nico Rosberg vinden dat maar niks. Volgens de Duitsers moet de coureur met de snelste tijd altijd de pole krijgen en zijn de statistieken uit het verleden door de sprintraces niet meer te vergelijken.

Sebastian Vettel


"Degene met de snelste tijd in de kwalificatie moet pole position op zijn naam krijgen", aldus viervoudig wereldkampioen Vettel tijdens de persconferentie in Silverstone. "Als dit eenmalig is, maakt het allemaal niet zo veel uit, maar als we volgend jaar 10 sprintraces hebben, is het wel raar. Het is een nieuwe discipline die ze 50 jaar geleden niet hadden. Daarom zou er een nieuwe kolom aan de statistieken moeten worden toegevoegd."

Nico Rosberg is het mijn zijn landgenoot eens. "Dit is geen goede beslissing. De pole moet 100% naar de snelste coureur in de kwalificatie gaan. De winnaar van de sprintrace moet niet beloond worden met een pole position. Dit strookt niet met de historische statistieken van de Formule 1."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS