Formule 1

Sebastian Vettel: "Ik denk niet dat ik ooit nog in de Formule 1 in Duitsland race"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2022 05:30 • Print artikel

Sebastian Vettel gaat ervan uit dat hij in de Formule 1 geen thuisrace meer zal rijden. Een terugkeer van de Grand Prix van Duitsland lijkt iets dichterbij gekomen door de interesse van Audi en Porsche in de Formule 1, maar de coureur van Aston Martin verwacht dat het op korte termijn niet gaat gebeuren.

Sebastian Vettel


De Grand Prix van Duitsland werd in 2019 voor het laatst op het circuit van Hockenheim verreden. Die race in de regen werd gewonnen door Max Verstappen. In 2020 bezocht de F1 de Nürburgring voor de Grand Prix van de Eifel in het seizoen dat fors werd geplaagd door de coronapandemie.

Vettel reed elf keer in eigen land en alleen in 2013 wist hij op de Nürburgring te winnen. Een nieuwe deal met een Duits circuit verwacht de Duitser niet op korte termijn. "Ik denk niet dat ik ooit nog in Duitsland een Formule 1-race zal rijden", aldus Vettel in een reactie aan RaceFans. "Het was een voorrecht om zo veel jaar in Duitsland te rijden, maar ik weet niet of het ooit nog gaat gebeuren."

"Kijk alleen naar de plaatsen waar we nu naartoe gaan. Ik denk niet dat Duitsland zo veel geld neer zal tellen om een Grand Prix te organiseren. Zo simpel is het. Andere Europese landen lopen daar ook tegenaan. Spa is daar een goed voorbeeld van. Het is heel jammer hoe de afgelopen race in Spa is verlopen. Door de regen moest de race gecanceld worden en de fans kregen hun geld niet terug. Maar om Spa de schuld te geven zou fout zijn. Zij hebben het al zo moeilijk om rond te komen."

Vettel ziet een tendens die wordt ingegeven door het grote geld, maar weet niet wat hij eraan kan veranderen. "Ik bedenk de businessplannen niet. We gaan naar meerdere nieuwe circuits. Dat is geweldig om daar te rijden, maar het is wel het grote geld dat regeert. Het is jammer dat we niet meer in Duitsland rijden en het zou ook heel jammer zijn als we niet meer in Spa of in Barcelona zouden rijden. Als zij de fee niet meer kunnen betalen, zullen zij ook verdwijnen. Sommige races als Silverstone of Monza zullen altijd blijven. We zien wel hoe het gaat lopen, maar ik zou het alleen maar toejuichen als Duitsland op de kalender terugkeert. Maar ik heb zo mijn twijfels of het gaat gebeuren."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS