Formule 1

Sebastian Vettel: "Esteban Ocon en Mick Schumacher hadden me ook geraakt, wat niet heeft geholpen"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 17 september 2021 19:06 • Print artikel

Sebastian Vettel had pech in de GP van Italië op het circuit van Monza. Het leek er tijdens de wedstijd op dat de gifbeker helemaal leeg gedronken moest worden. Vettel had een leuk gevecht met Ocon maar heeft vooral zin om zich te verbeteren bij de volgende Grand Prix. Ander goed nieuws voor Vettel was deze week de contractverlenging bij Aston Martin.

Sebastian Vettel

"Het was niet onze dag. Mijn race zat er in de eerste ronde op. Ik maakte een goede start en wist de bottleneck door de eerste chicane te ontwijken, maar ik werd wijd geduwd in bocht zes en verloor veel plaatsen, wat nog werd verergerd door coureurs die eerder de chicane afsneden in bochten vier en vijf. De auto was toen ook beschadigd, dus echt herstellen was onmogelijk. We stopten vlak voor de Safety Car, die pech hadden we ook nog. Het gaf ons hoop dat we misschien konden inlopen op de auto's voor ons, maar er was gewoon te veel terrein om goed te maken.

Esteban Ocon en Mick Schumacher hebben me ook geraakt, wat niet heeft geholpen. Ik genoot tegen het einde van een goed gevecht met Robert Kubica en we hebben alles gedaan wat we konden. Ik wil ook Daniel Ricciardo feliciteren met het winnen van de race.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS