Formule 1

Sebastian Vettel overweegt 'concreet' aanbod voor race-terugkeer in 2024: "Er is nog niets getekend, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2023 12:47

Sebastian Vettel heeft naar verluidt een 'concreet' aanbod gekregen om volgend seizoen deel te nemen aan het World Endurance Championship, via het Britse Hypercar-team Jota.

nullSebastian Vettel F1


De Duitse publicatie Auto Motor und Sport meldt dat de viervoudig wereldkampioen Formule 1 nadenkt over een voorstel om volgend seizoen voor het team te rijden, dat met Porsche 963 Hypercars van klanten rijdt in de hoogste klasse van de enduranceracerij.

Vettel trok zich aan het eind van vorig seizoen terug uit de Formule 1 en hoewel hij zei dat hij momenteel geniet van zijn tijd buiten de autosport, heeft hij de deur naar de autosport niet dichtgegooid.

Journalist Michael Schmidt sprak met Vettel over de mogelijkheid van een terugkeer in de autosport volgend seizoen. Er wordt gespeculeerd over een overstap van de voormalige Red Bull- en Ferrari-coureur naar de Hypercars, mogelijk om samen met Robert Kubica en Jenson Button in een all-star line-up te rijden. Volgens het rapport van AMuS zou Vettel binnenkort kunnen gaan testen in een LMP2-auto.

Kubica en wereldkampioen Button van 2009 zouden zelf gesprekken hebben gevoerd met Jota, terwijl bevestigd is dat de huidige Mercedes-reserve Mick Schumacher onlangs gesprekken heeft gevoerd met het WEC-team van Alpine.

Sebastian Vettel maakt eerst de balans op voordat hij zijn volgende stap zet. "Er is nog niets getekend of besloten", vertelde Vettel aan AMuS in Duitsland. "Maar ik heb de zaak in mijn achterhoofd. Ik heb nog tijd om te beslissen. Als ik op een gegeven moment tot de conclusie kom dat het niet werkt zonder racen, dan ga ik weer rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS