Formule 1

Sebastian Vettel over hypothetische samenwerking met Max Verstappen: 'Iedereen is te verslaan'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2023 05:10

Sebastian Vettel weet hoe moeilijk het zou zijn om het in dezelfde auto op te nemen tegen Max Verstappen, maar blijft ervan overtuigd dat 'iedereen te verslaan is'. De viervoudig wereldkampioen trok zich vorig jaar terug uit de Formule 1, maar heeft de mogelijkheid van een terugkeer opengelaten, aangezien hij niet zeker weet wat de toekomst brengt.

#f1Max Verstappen Red Bull Racing F1


Maar zelfs door de allesoverheersende vorm van Verstappen in de afgelopen twee jaar, gelooft de Duitser dat hij - met genoeg tijd en inzet - met hem kan concurreren, in de hypothetische omstandigheid dat ze ooit naast elkaar komen te rijden.

Vettels record van negen overwinningen in 2013 werd verslagen door Verstappen toen hij begin september op Monza zijn tiende overwinning op rij boekte. De Nederlander komt nu in de buurt van Vettels totaal van 53 overwinningen.

Vettel, die onlangs in een Red Bull reed, werd gevraagd hoe hij denkt dat hij het tegen Verstappen zou volhouden als de twee samen in dezelfde auto zouden zitten, aangezien Vettel alle vier zijn titels bij Red Bull won in de periode 2010 tot en met 2013.

Vettel gaf toe dat het hoe dan ook een 'enorme verplichting' zou betekenen om weer in de Formule 1 te rijden. “Als we in dezelfde auto zouden rijden zou het voor een van ons niet werken, vertelde Vettel op Channel 4. "Maar natuurlijk geloof ik in wat ik kan en weet ik wat ik kan en misschien wat ik niet kan. Ik ben heel anders dan hij, maar ik ben er van overtuigd dat iedereen te verslaan is."

"Ik weet dat de manier waarop ik de sport wil beoefenen een enorme inzet vergt, en als ik iets doe, wil ik het goed doen. Ik zou hem niet kunnen verslaan door gewoon te komen opdagen en mijn tas in de kamer te laten vallen, mijn uitrusting aan te trekken en te denken: ‘laten we maar eens kijken’. Dat is niet hoe het werkt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS