Formule 1

Sebastian Vettel krijgt goedbedoeld advies: "Terugkeer naar de F1 moet je niet onderschatten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2023 04:51

SINGAPORE -
Fernando Alonso heeft Sebastian Vettel gewaarschuwd dat hij niet moet onderschatten wat er nodig is voor een succesvolle terugkeer in de F1, nadat de viervoudig wereldkampioen deze week de deur naar een comeback had opengezet.

Sebastian Vettel comeback F1


Vettel beëindigde vorig seizoen zijn glansrijke carrière en Alonso verhuisde van Alpine naar Aston Martin waar hij het stoeltje van de Duitser overnam.

Alonso eindigde dit seizoen in precies de helft van de veertien races op het podium en Aston Martin doorbrak het glazen plafond en daagde regelmatig Mercedes en Ferrari uit.

Afgelopen week stapte Sebastian Vettel weer eens in een Red bull-bolide. Eerder deze week hield de 36-jarige oud-coureur om de mogelijkheid open voor een F1-comeback door te beweren dat elke beslissing zou 'afhangen van de uitdaging' die hem wordt geboden.

De onthulling van Vettel kwam een paar dagen nadat Red Bull-adviseur Helmut Marko, die nauw met hem samenwerkte tijdens zijn topjaren, beweerde dat F1's jongste wereldkampioen ooit nog niet klaar is als coureur.

Alonso - die in 2010 en 2012 met Vettel streed om het wereldkampioenschap - nam twee jaar afstand van de F1 voordat hij in 2021 een succesvolle comeback maakte met Alpine, na successen met Toyota in het World Endurance Championship.

Michael Schumacher, Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo zijn de afgelopen jaren allemaal met wisselend succes teruggekeerd in de F1. Daarom heeft de Spanjaard Vettel gewaarschuwd de uitdaging niet te onderschatten.

Op de vraag of hij verrast was door de opmerkingen van Vettel, zei Alonso tegen de media in Singapore: "Ik was niet bij het interview of het gesprek, dus soms lezen we de kop en weet je niet precies waar die precies op gebaseerd is en wat de toon van de antwoorden is."

"Het is natuurlijk aan hem een comeback te overwegen. Zoals ik al zei toen Daniel terugkwam, het is een uitdaging. Een terugkeer naar de F1 moet je niet onderschatten. Het kan zeker een uitdaging zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS