Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Sebastiaan en Michael Bleekemolen maken zich op voor Europese NASCAR

Uitgegeven door Bart • 14 mei 2021 12:03 • Print artikel

Team Bleekemolen staat dit jaar weer aan de start van de NASCAR Whelen Euro Series. In 2019 maakten Sebastiaan en Michael Bleekemolen met de #69 Ford Mustang hun debuut in de klasse. Vorig jaar liet het team de EuroNASCAR schieten vanwege de corona pandemie. Sebastiaan zal net als twee jaar geleden uitkomen in het EuroNASCAR Pro kampioenschap en Michael doet opnieuw mee in de EuroNASCAR 2-klasse.

Team Bleekemolen 69


In 2019 wist Sebastiaan Bleekemolen op het circuit van het Tsjechische Most een top 5-klasseringen te noteren, maar hij ziet nog veel ruimte voor verbetering. "Ik vind de EuroNASCAR een van de mooiste kampioenschappen, het is een echte uitdaging. 2019 was een leerjaar voor ons en we hadden wat problemen met de techniek van de auto. Zeker op het gebied van de remmen. Het was niet de start waar we op gehoopt hadden, maar we zijn nu beter voorbereid en willen het beter gaan doen."

De coureur uit Aerdenhout zal de #69 Ford Mustang delen met vader Michael, die met zijn 71 jaar de oudste coureur op de grid is. In 2019 was Michael dicht bij de Legend Trophy, maar verloor na een tie-breaker, nadat hij in punten gelijk geŽindigd was met Ian Eric Waden. Het doel dit jaar is opnieuw de Legend Trophy. Sebastiaan: "Hij heeft nog steeds het enthousiasme en de fascinatie voor racen als een tiener."

Het seizoen begint voor Team Bleekemolen in het weekend van 15 en 16 mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS