Autosport NL • Renault Clio Cup

Sebastiaan Bleekemolen snaarstrakke overwinning in Clio Cup Benelux + UITSLAG

ZANDVOORT - Een snaar strakke overwinning op Circuit Park Zandvoort, bezorgde Sebastiaan Bleekemolen tijdens de finaleraces de pole positie op om de Clio Cup Benelux 2014 te winnen. De Coureur uit Aerdenhout reed een sterke wedstrijd, samen met teamgenoot Melvin de Groot, aan de kop van het veld. Met nog ruim een ronde te gaan liet de Groot zijn teammaatje passeren bij het ingaan van de tarzanbocht. Dit uiteraard met het oog op de stand in het kampioenschap. De Groot finishte deze eerste race op de tweede positie gevolgd door Loris Hezemans. De jonge Belg stuurde zijn Clio vanaf een zesde startpositie erg sterk naar het podium.



Waar zijn zoon de hoogste trede beklom voor Team Bleekemolen, finishte de 'oude' Bleekemolen op een vierde positie. Michael Bleekemolen had genoeg over om Niels Kool voor te blijven. Kool finishte op de vijfde positie en was daarmee de tweede Clio Junior coureur, achter Loris Hezemans. Voor Niels Langeveld, de nummer 2 in het kampioenschap, verliep de wedstrijd minder goed. De als 5e gestarte Langeveld viel terug tot de 9e positie, maar wist de race uiteindelijk als 7e te finishen, vlak achter Marcel Dekker.



Helemaal vervelend verliep de race voor Maurits Werkhoven. Bij het uitkomen van de Arie Luyendijkbocht verloor hij de controle over zijn auto en klapte hard in de bandenstapels, waarmee zijn Renault Clio zwaar beschadigd raakte.. Door de stevige crash van Werkhoven moest de safety car een aantal ronden het circuit op, wat ervoor zorgde dat iedereen weer dicht bij elkaar kwam. Met nog zo'n 11 minuten te gaan verliet de safetycar weer de baan, en werd de race vervolgd waarna Bleekemolen redelijk safe naar zijn overwinning kon rijden.



UITSLAG Clio Cup Benelux race 1
1. Sebastiaan Bleekemolen
2. Melvin de Groot
3. Loris Hezemans
4. Michael Bleekemolen
5. Niels Kool
6. Marcel Dekker
7. Niels Langeveld
8. Jan Muys
9. Regis Gosselin
10. Peter Schreurs
11. Benjamin van den Berg
12. Maurits Sandberg
13. Koen Wauters
14. Teun van Dam
15. Wilbert van den Burg
16. Martijn Kool
17. Stan van Oord
18. Marco Ditzel
19. Jos Veldboer
20. Maurits Werkhoven

DNF Marcel van de Maat