Formule 1

Scuderia Ferrari onthult vier reserve- en ontwikkelingscoureurs voor 2023-seizoen

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 januari 2023 15:30 • Print artikel

Het team van Ferrari heeft voor het 2023-seizoen vier coureurs vastgelegd als reserve- en ontwikkelingscoureur. De vier heren ondersteunen Carlos Sainz en Charles Leclerc in hun zoektocht naar het kampioenschap.

Scuderia Ferrari

Voormalig Alfa Romeo-coureur en FDA-lid Antonio Giovinazzi is de eerste reservecoureur bij het team, net als in 2022. Robert Shwartzman, die afgelopen seizoen twee vrije trainingen kreeg van Ferrari, zal samen met Giovinazzi de rol van reservecoureur op zich nemen. De twee nemen vanzelfsprekend ook plaats in de simulator.
Naast de Italiaan en de Rus rijdt ook Antonio Fuoco. Hij won meerdere GP3 en Formule 2-races. Ook GT-coryfee Davide Rigon treedt op als ontwikkelingscoureur.


Alle vier de coureurs hebben naast hun F1-verplichtingen ook nog andere plannen in 2023. Giovinazzi en Fuoco rijden komend seizoen in het World Endurance Championship in de nieuwe Ferrari 499P Hypercar.
Shwartzman en Rigon rijden in de nieuwe Ferrari 296 GT3-bolide. De Russisch-IsraŽlische coureur doet dit in het SRO GT World Challenge Europe-kampioenschap. Rigon rijdt naast het GT World Challenge Europe ook in het WEC en IMSA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS