Formule 1

Scuderia Ferrari begint Formule 1-seizoen met vierdaagse test op privécircuit Fiorano

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 januari 2022 15:44

Ferrari is nog niet klaar met de SF21 van vorig seizoen. De Italianen gaan namelijk vier dagen testen op het privécircuit van Fiorano.

Ferrari

Robert Schwartzman zal dinsdag als eerste in actie komen tijdens de test. Daarna geeft de Ferrari Academy coureur het stuurtje over aan Charles Leclerc en Carlos Sainz. Zij nemen de woensdag en donderdag voor hun rekening. Lang hoeft Schwartzman niet te wachten, vrijdag sluit de Rus de test op Fiorano af.

Vorige seizoenen mochten teams niet testen met de wagens van het jaar daarvoor, maar vanwege de drastische veranderingen in de regulaties mogen ze dat nu wel. De Italianen zullen vooral gaan testen om weer in het wedstrijdritme terecht te komen. Met een record aantal races op de kalender zal het zowel voor de coureurs als voor de monteurs een zwaar seizoen worden.

De wagen waarmee de Scuderia een gooi hoopt te doen naar het kampioenschap wordt gepresenteerd op 17 februari. Daarna is het nog een maand wachten totdat de lichten doven in Bahrein en het 2022 onderweg is.







Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS