Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Scuderia Cameron Glickenhaus met twee LMH-auto's naar het FIA WEC en 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 juni 2020 18:02 • Print artikel

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) heeft bekend gemaakt dat ze in 2021 met twee SCG007’s naar het FIA World Endurance Championship wil gaan komen. De autofabrikant werkte richting een debuut in het eerste jaar van de LMH-klasse, maar het was nog onbekend met hoeveel auto’s het team zou gaan komen. Beide auto’s gaan onder de vlag van de Amerikaanse fabrikant rijden.

null

Het plan van SCG is om vanaf de start van het seizoen in maart 2021 deel te nemen, voordat zij in juni voor het eerst naar de 24 uur van Le Mans gaan. Volgens een update van het team wordt er hard gewerkt om het doel van het WEC en Le Mans te realiseren en is de engineering van het chassis inmiddels afgerond. De test op de dyno van de 3.8 liter V8 Pipo Moteurs moet volgende maand gaan beginnen, waarna later dit jaar de auto het circuit opgaat.

De auto is op een 60 procent schaal in de windtunnel getest en wordt gebouwd door het Italiaanse Podium Advanced Technologies. Zijn bouwden ook al de auto’s waarmee de fabrikant deelnam aan de 24H Nürburgring.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS