Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Scuderia Cameron Glickenhaus kondigt zeven coureurs aan, waaronder Le Mans-winnaar Romain Dumas

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 januari 2021 11:50 • Print artikel

Tweevoudig Le Mans-winnaar Romain Dumas maakt onderdeel uit van de line-up van Scuderia Cameron Glickenhaus. Het Amerikaanse team komt dit jaar met twee LMH-auto’s naar de FIA World Endurance Championship. De ervaren Fransman is één van de zeven man sterke line-up.

Romain Dumas portret
Romain Dumas

Eerder waren via de inschrijvingslijst al Gustavo Menezes en Ryan Briscoe bekend gemaakt. Naast de voormalig Porsche- en Audi-coureur zijn verder Pipo Derani, Oliver Pla, Richard Westbrook en Franck Mailleux aangekondigd als Glickenhaus-coureurs. Oorspronkelijk ging het team de seizoensopener in Sebring missen, maar doordat deze is geannuleerd en vervangen is door een race in Portimao, hoopt het team alsnog aan de start te kunnen staan bij de opening van het seizoen.

“We zijn trots op elke coureur die zich bij ons team gevoegd heeft”, aldus teameigenaar James Glickenhaus. “We zijn een internationale David tegen Goliath en onze geschiedenis toont dat we klappen kunnen uitdelen die boven onze gewichtsklasse uitkomen.” Daar voegt Luca Ciancetti van Podium Advance Technologies aan toe: “We wilden snelle en ervaren coureurs en we kozen ze op basis van de waarde die ze konden bieden voor ons programma.”

“Ze hebben grote betrokkenheid in ons programma getoond en kunnen niet wachten om te rijden met onze Glickenhaus 007LMH.” Dumas blijft overigens een Porsche-fabriekscoureur. De Fransman voegt zich bij het team, nadat hij vorig jaar nog voor Rebellion in de LMP1 reed.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS