Formule 1

Schumacher waarschuwt Sebastian Vettel: "Je kunt van een koe geen tijger maken"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2021 06:24 • Print artikel

Sebastian Vettel maakt over twee maanden voor het eerst zijn opwachting in de nieuwe Aston Martin F1. De opvolger van Racing Point kende vorig jaar een sterk jaar met de vierde plaats bij de constructeurs, al had dat ook een derde plaats kunnen zijn als het geen straf van 15 punten had opgelopen voor de illegale brake ducts. Landgenoot Ralf Schumacher denkt dat Vettel zijn oude vorm bij Aston Martin wel eens terug zou kunnen gaan vinden.

Sebastian Vettel


"Het team van Aston Martin, voorheen Racing Point en Force India, is altijd een team van survivors geweest, maar ze hebben altijd hun tekortkomingen gehad", aldus Schumacher in gesprek met het Duitse De24. "Je kunt in één nacht geen koe in een tijger veranderen. Als je een tijger binnen laat, moet je die wel kunnen temmen. Ze hebben nog altijd hun mindere punten en daar zal papa Stroll niet blij mee zijn."

Toch denkt Schumacher dat Vettel beter voor de dag kan komen dan in zijn magere afscheidsseizoen bij Ferrari. "Sebastian moet geen wonderen verwachten, maar ik ben blij voor hem dat hij eindelijk weer een team heeft dat volledig achter hem staat. Als coureur wil je je comfortabel voelen en dat het team jou echt wil hebben. Ferrari heeft dit heel slecht gemanaged. Het was een drama vanaf de start van het seizoen. De rijdersfouten die Vettel heeft gemaakt, komen puur door beter willen presteren en de te hoge druk die op hem gelegd werd. Dit liet perfect zien hoe menselijk de Formule 1 kan zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS