Formule 1

Schumacher sneert naar F2 en F3: "Niemand kijkt er naar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 augustus 2022 21:02 • Print artikel

Wie droomde er als kleine telg nu niet van om als volwassenen in een Formule 1-bolide te stappen? Een droom die voor maar heel weinig weg is gelegd, soms halen zelfs hele goede coureurs in de Formule 2 en de Formule 3 de koningsklasse van de autosport niet eens, en dat steekt.

David Schumacher

De F2 en F3 zijn voor de jonge coureurs het laatste stapje richting de Formule 1. Veel coureurs die in deze klassen uitkomen halen de Formule 1 niet en moeten hun heil ergens anders zoeken, zo ook de zoon van Ralf Schumacher, David. Hij is momenteel actief in de DTM nadat zijn Formule 3-avontuur niet het gedroomde sprookje werd.

De DTM-coureur haalt dan ook hard uit richting de opstapklassen. In gesprek met Motorsport.com vertelde hij hetzelfde: "De F2 en de F3 doen het echt slecht. Er is bijna geen sponsorinteresse in die kampioenschappen terwijl er enorm veel geld nodig is om te kunnen rijden. Niemand kijkt er echter naar! Je moet betalen om ernaar te kijken! Hoeveel mensen gaan dat nou doen voor twee klassen? Ik zet de tv aan en dan kijk ik gratis naar de Formule 1. Het moet echt anders om deze klassen interessanter te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS