Formule 1

Schumacher over Williams: "Ik denk dat de familie de juiste keuze heeft gemaakt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 september 2020 17:31 • Print artikel

Met het vertrek van de familie Williams uit de Formule 1 is er een einde aan een tijdperk gekomen. Het team uit Grove was geen schim meer van het ooit zo dominante team in het begin van de jaren ’90. Volgens Ralf Schumacher is het de juiste keuze dat Frank en Claire Williams een stap terug doen nu het team verkocht is aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Claire Williams


“In de afgelopen jaren heeft de auto helemaal geen progressie gemaakt, zijn er geen nieuwe mensen aan het team toegevoegd en is de fabriek in Grove niet gemoderniseerd. Ik geloof dat de familie de juiste beslissing genomen heeft”, aldus de 45-jarige oud-coureur tegen Sky Deutschland. “Ik herinner me dat ze de kans hebben gemist om het team aan BMW te verkopen en vanaf dat moment is het bergafwaarts gegaan.”

Het is nog niet bekend wie Claire Williams vanaf Mugello gaat opvolgen. “Het nieuwe management moet snel beslissen wie ze willen behouden bij het team en wat er veranderd moet worden”, aldus Schumacher. “Het seizoen is nu vergevorderd en ze moeten snel handelen als ze progressie voor volgend seizoen willen maken. Elke dag telt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS