Formule 1

Schumacher op Sky Sports: "De straf voor Max Verstappen is niet terecht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2021 06:25 • Print artikel

Ralf Schumacher is van mening dat Max Verstappen hard is gestraft voor de aanrijding met Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van ItaliŽ. Het tweetal kwam elkaar tegen bij het ingaan van de eerste chicane op Monza en gaven elkaar geen duimbreed toe. De Red Bull en Mercedes belandden op elkaar in de grindbak. Het leverde de Nederlander een gridstraf van drie plekken op voor de race in Sochi en twee punten op zijn licentie.

Verstappen Hamilton


"Ik vind de straf voor Max Verstappen niet terecht", aldus de voormalig F1-coureur van Williams en Toyota tegenover het Duitse Sky Sports. "Beide rivalen vochten hard tegen hard. Verstappen wilde de bocht nemen en kreeg geen ruimte, omdat Lewis het niet toeliet. Hamilton wilde geen centimeter opgeven, omdat hij zijn positie niet wilde opgeven. Hij wist dat hij nog meer punten zou verliezen aan Max en daardoor kwam het tot een crash."

"Voor mij is het een klassiek voorbeeld van een race-incident. De FIA is erg strikt geweest met Red Bull en Verstappen. Deze drie plekken straf is niet onoverkomelijk, hoewel inhalen lastig is in Rusland. Dat is dan weer een voordeel voor Hamilton."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS