Formule 1

Schumacher in beeld voor F1-test bij Alfa Romeo: "Ik denk dat hij voor het einde van het seizoen..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 augustus 2020 17:02

SPA - Mick Schumacher lijkt klaar te zijn voor een test in de huidige Formule 1-auto van Alfa Romeo, later dit jaar. Eerder leek het momentum richting de Formule 1 van Michael Schumachers zoon af te nemen - maar Frederic Vasseur zegt dat de jonge Duitser tot nu toe goed presteert in de Formule 2.

Mick Schumacher Alfa Romeo F1


"Het niveau in de F2 is dit seizoen erg hoog", zei de baas van Alfa Romeo. "Er zijn altijd minstens vijf à zes coureurs die de race kunnen winnen. Het is vermoedelijk één van de beste kampioenschappen ooit."

Over Schumacher, die het belangrijkste lid van de Ferrari-opleiding is, zegt Vasseur dat de 21-jarige Duitser 'een geweldig jaar doormaakt'. "Ik denk dat hij voor het einde van het seizoen de kans krijgt om een Formule 1-auto te testen", zei hij tegen Sky Deutschland.

"We zullen zien, want er zijn nog zes races te gaan in de Formule 2 en hij is één van de titelkandidaten."

Geruchten in de paddock suggereren dat andere coureurs uit de Ferrari-opleiding - Robert Shwartzman en Callum Ilott - ook in beeld zijn voor een stoeltje bij Alfa Romeo of Haas voor 2021. Beide teams rijden met Ferrari-motoren.

Haas-teammanager Gunther Steiner zei dat hij binnenkort met teameigenaar Gene Haas zal overleggen over de coureurs voor 2021. "Voorlopig is nog elk scenario mogelijk, van het behouden van de huidige coureurs tot het inhuren van twee rookies", zei hij in Spa.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS