Formule 1

Schumacher hekelt de W14 van Mercedes en vindt bij Ferrari de coureurs het grote probleem

Ferrari en Mercedes kenden wederom een moeizaam weekend in Miami. De Formule 1-teams lijken nog verder dan vorig jaar van de dominante Red Bull af te zitten. Volgens Ralf Schumacher ligt het bij de Scuderia met name aan de coureurs, waar het bij Mercedes juist aan de auto schort.



"De auto is niet geweldig", vertelt Schumacher tegenover Sport1, "Maar hij is beter dan ze zeggen. De ene coureur (Sainz) remt verkeerd bij de pitsingang, terwijl de andere nauwelijks een snelle ronde afmaakt zonder te crashen. Frank Williams zou me om de oren geslagen hebben. De trend is gewoon niet goed."

Schumacher denkt ook dat het probleem niet het werk is van Ferrari's nieuwe teambaas Frederic Vasseur. "Er is al veel gebeurd sinds zijn aantreden", vervolgt de voormalig F1-coureur. "Ik zie de grootste probleem bij de coureurs. Voor mij zijn ze gewoon niet consistent genoeg. Met zijn fouten laat Leclerc zien dat hij of niet de volwassenheid heeft of misschien uiteindelijk niet consequent goed genoeg is om een wereldkampioenschap voor Ferrari te winnen. En Sainz was in één weekend acht tienden verwijderd van Leclerc. Om eerlijk te zijn doet het team van Ferrari het momenteel beter dan beide coureurs."

Niet alleen Ferrari kent een moeizaam seizoen. Bij Mercedes is het lek ook nog niet boven water. De auto is nog niet consistent en als ze er lijken te zijn, vallen ze weer terug. "Ze komen terug naar Europa met een heel nieuw concept," zegt Schumacher over de Zilverenpijlen. "Ik verwacht een belangrijke stap, anders hebben ze echt een probleem. Dan zal het niet alleen om het concept gaan, maar ook om interne problemen met verkeerde doelen en verkeerde normen die gesteld zijn. En Lewis Hamilton zal ziedend zijn. Hij is niet gewend om niet te winnen. Hij wil aandacht, wat je altijd ziet aan zijn outfits. In Miami zat hij achter zijn teamgenoot George Russell, wat de maximale straf is als je Hamilton bent."