Formule 1

'Schrikbarend agressieve' Max en Lewis 'moeten afkoelen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 05:19 • Print artikel

Oud-wereldkampioen Formule 1 Damon Hill zegt dat Max Verstappen en Lewis Hamilton 'een beetje moeten afkoelen', omdat ze vinden dat beiden 'buitengewoon agressief' waren op Silverstone.

Lewis Hamilton en Max Verstappen Silverstone F1


De titelstrijd tussen de twee liep tijdens de Britse Grand Prix hoog op toen de Nederlander zwaar crashte nadat de twee contact hadden gemaakt op Copse.

Het incident ontstond nadat de twee in de openingsronde extreem hard met elkaar hadden geracet, waarbij geen van beide coureurs de ander een duimbreed toegaf.

Hill vindt de manier waarop ze raceten gevaarlijk en vindt dat ze het wat rustiger aan moeten doen. "Ze gingen allebei buitengewoon agressief te werk", zei hij in de F1 Nation podcast. "Ik denk dat het een product was van de vorige race. Met andere woorden, de sprint op de zaterdag gaf Mercedes de kennis dat als Max op kop kwam, je hem niet meer terug zou zien en dat ze dus voor hem moesten komen."

"Dus het was een combinatie van factoren die Lewis misschien een beetje wanhopiger en agressiever hebben gemaakt, en Max ook, want die eerste halve ronde was misschien wel de meest opwindende en gedurfde en ook enigszins riskante openingsronde die ik heb gezien in ik weet niet hoe lang."

"Ik heb de herhalingen gezien en je ziet op sociale media dat mensen in het publiek beelden hebben van Max die op hen afvliegt op de tribunes; die auto ging echt heel snel. Max kreeg een enorme dreun. Dus het was allemaal een beetje riskant en ik denk dat we geluk hebben gehad dat ze geen blessure hebben opgelopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS