Karting • Chrono

Schepers Racing bewijst zichzelf met topuitslagen in races: van tuning tot arrive and drive

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2021 17:40 • Print artikel

SPA – Met de nummer één en twee in de finale van de DD2-klasse tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max bewezen zijn rijders dat Ingo Schepers zijn zaakjes uitstekend voor elkaar heeft. Voor de Belg uit Heusden-Zolder is zijn team Schepers Racing het sportieve uithangbord van zijn kartbedrijf. Want behalve racen verkoopt hij ook alles wat met karten te maken heeft. Dat gaat van motoren tot helmen en alles wat ertussen zit. Ook heeft hij een testbank en tunet hij motoren.

Schepers Racing

“Ik ben een contente teambaas”, zei Ingo direct na de finale van de DD2-klasse op het circuit van Spa. “Dit had ik niet zien aankomen. Waardoor het komt dat we dit weekend zo snel waren, weet ik niet. We hebben een sprongetje gemaakt. Misschien is de rest qua snelheid gelijk gebleven en zijn wij sneller geworden. Ik weet het niet.”

Duidelijk is dat zijn team thuis in Heusden-Zolder uitstekend geoutilleerd is en afgelopen winter al een behoorlijke stap heeft gezet. “We hebben een testbank gekocht en daarmee hebben we een behoorlijke sprong gemaakt”, zei Ingo. “We hebben er nog niet genoeg mee gewerkt, moeten er nog meer tijd voor uittrekken. Die testbank komt bij al het andere werk. Je moet dat allemaal kunnen inplannen. Maar de motoren worden er beter van. Vandaag en gisteren hebben mijn rijders er ook profijt van gehad.”

In Spa had Ingo drie rijders aan de start, alle drie in de DD2-klasse. In andere kampioenschappen heeft hij ook Rotax Max Senior-rijders. Daarvoor is hij komend weekeinde op pad. “Dan rijden we in Mülsen de derde ronde van de Rotax Max Challenge Euro Trophy. Ook doen we dit seizoen mee aan het BMC-kampioenschap en de BNL.”

Hoewel hij op dit moment dus actief is in de Rotax Max in de DD2- en de Rotax Max Senior-klasse, staat hij ook open voor rijders die in andere kampioenschappen willen deelnemen. “We hebben plek in elke klasse. We hebben ook KZ-karts en SuperShifters. Maar we doen met name Rotax en IAME. We hebben ook heel veel hobbyrijders. Ze blijven maar komen. Hoe dat komt, weet ik niet. Misschien omdat we zo’n goede service geven.”

Schepers Racing

In zijn showroom in Heusden-Zolder verkoopt Schepers voornamelijk het supersnelle topmerk Kart Republic. “We zijn officieel importeur van Kart Republic in België. Maar we doen alles, ook CRG, OTK en Birel. We verkopen nieuwe spullen, maar ook tweedehands. We verkopen motoren, racekleding, helmen, onderdelen van alle merken, alles. We hebben deze week zelfs een kart verkocht in Kroatië. In Duitsland verkopen we heel veel, en ook in Nederland en Frankrijk. Ik denk dat dat komt door mond-tot-mond-reclame.”

In zijn team heeft hij de ultieme omgeving om nieuwe materialen te testen. Tijdens de wedstrijden laat hij niets aan het toeval over. Om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen, heeft hij sinds dit seizoen ook twee voormalige karttoppers die voor hem werken. Dat zijn Martijn van Leeuwen en Bas Lammers (oud-wereldkampioen KZ). “Zij sleutelen en coachen hier geregeld. Dat is ook een voordeel. Daar halen we naast de testbank ook nog eens profijt uit. Het is mooi als dan op de baan blijkt dat alles in elkaar past, zoals dit weekend.”

Wil je testen met Kart Republic? Neem vrijblijvend contact op met Ingo Schepers. Bekijk ook eens de website van Schepers Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS