DTM

Schaeffler wordt serie- en innovatiepartner van de DTM; gezamenlijke ontwikkeling voor DTM Electric

Uitgegeven door Peter Vader • 6 januari 2021 09:30 • Print artikel

's Werelds grootste automotive en industriële toeleverancier Schaeffler is de nieuwe serie- en innovatiepartner van de DTM. De populaire raceserie onder leiding van voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger en de Schaeffler Group uit Herzogenaurach gaan een technologische samenwerking aan. Bovendien zal Schaeffler vanaf het seizoen 2021, waarin de DTM voor het eerst met GT3-sportwagens wordt verreden, ook met zijn logo op de racebanen aanwezig zijn.

null
V.l.n.r. Dr. Jochen Schröder (Head of the E-Mobility Division bij Schaeffler), Uwe Wagner (Board Member Research & Development bij Schaeffler), Matthias Zink (Board Member Automotive Technologies bij Schaeffler), Gerhard Berger (1st Chairman ITR e.V.)

Ontwikkelingspartner voor DTM Electric
Naast de aanwezigheid op het circuit en digitale activering tijdens het seizoen, vormen geselecteerde ontwikkelingsgebieden van DTM Electric de essentiële kern van het technologie- en innovatiepartnerschap. Bij de presentatie van de DTM-toekomstplannen tijdens de seizoensfinale op 6 november 2020 in Hockenheim, werd een volledig elektrisch demonstratievoertuig gepresenteerd dat door Schaeffler in samenwerking met de DTM werd ontwikkeld. De indrukwekkende demonstratieronden die Schaeffler-merkambassadrice Sophia Flörsch, voormalig DTM-kampioenen Hans-Joachim Stuck en Timo Scheider en Daniel Abt aflegden met de meer dan 1.000 pk sterke elektrische auto op het Grand Prix-circuit van Baden trokken internationale aandacht. DTM Electric, dat in 2023 geïntroduceerd zou kunnen worden, is één van de vijf pijlers van het DTM-platform. Andere pijlers zijn de topklasse van de DTM met zijn high-performance GT3-sportwagens, de DTM Trophy met de vrijwel standaard sportwagens, de DTM Classic voor de legendarische historische toer- en sportwagens en de DTM Esports.

Schaeffler - een motor voor CO2-efficiënte aandrijvingen en elektrische mobiliteit
De Schaeffler Groep stimuleert al meer dan 70 jaar vooruitstrevende uitvindingen en ontwikkelingen op het gebied van beweging en mobiliteit. Met bijna 2.400 octrooiaanvragen behaalde Schaeffler in 2019 de tweede plaats in de ranglijst van de meest innovatieve bedrijven in Duitsland, volgens de DPMA (German Patent and Trademark Office). Met ongeveer 83.700 medewerkers produceert het technologiebedrijf, dat één van 's werelds grootste familiebedrijven is, precisiecomponenten en systemen voor aandrijvingen en chassis, evenals rol- en glijlageroplossingen voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen.

Schaeffler managers aan het woord
Matthias Zink, bestuurslid Automotive Technologies bij Schaeffler AG, zegt: “De samenwerking met de DTM past perfect bij Schaeffler. Als pionier willen we doorgaan, de status quo uitdagen en grenzen verleggen - en zo het verschil maken! Onze innovatieve elektrische aandrijftechnologieën zorgen sinds 2014 voor overwinningen in de Formule E en worden nu ook gebruikt in serievoertuigen. De samenwerking getuigt van een pioniersgeest en innovatiekracht en onderstreept onze claim als technologiepartner om vorm te geven aan vooruitgang die de wereld beweegt. "

“Schaeffler staat voor Duitse techniek en uitstekende innovaties. We zijn er trots op dit sterke en wereldwijd opererende bedrijf te mogen verwelkomen als partner in onze DTM-familie ”, zegt Marcel Mohaupt, Managing Director van de overkoepelende DTM-organisatie ITR. “Dit partnerschap gaat veel verder dan traditionele sponsoring. Als innovatief technologiebedrijf is de Schaeffler Groep de ideale partner voor de gezamenlijke ontwikkeling van de volledig elektrische DTM Electric, die vanaf 2023 deel uitmaakt van het DTM-platform. De ronden met het demonstratievoertuig, begin november in Hockenheim, waren een spectaculair voorproefje van wat we in de toekomst samen gaan doen."

DTM 2021: Negen raceweekends en achttien races in binnen- en buitenland
De DTM werd in 1984 geïntroduceerd en is één van de meest succesvolle en populaire raceseries ter wereld. In Hockenheim eindigde het seizoen 2020 met de derde titelwinst van Audi-coureur René Rast, die naast Bernd Schneider en Klaus Ludwig één van de drie meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de DTM is. In 2021 staan er negen raceweekends op de DTM-kalender, van mei tot oktober, vijf keer in het buitenland en vier keer in Duitsland. De twee races van 55 minuten plus een ronde worden elk weekend live uitgezonden op tv in Duitsland op SAT.1 en in meer dan 30 andere landen. Daarnaast kan de spectaculaire raceserie live en ‘on demand’ wereldwijd worden uitgezonden via het DTM Grid streamingplatform (grid.dtm.com) en op YouTube.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS