Formule 1

'Saudi-ArabiŽ probeert F1 over te nemen van Liberty Media'

Uitgegeven door Bart • 14 september 2021 12:46 • Print artikel

Na veel problemen rondom het coronavirus zou Liberty Media van de Formule 1 af willen. Dat meldt F1-journalist Roger Benoit van het Zwitserse Blick. Volgens hem zullen de oliedollars uit Saudi-ArabiŽ de koningsklasse van de motorsport over gaan nemen. Liberty Media nam in 2017 de F1 over van Bernie Ecclestone, maar het heilige vuur zou inmiddels flink gedoofd zijn.

Jeddah Street Circuit


"De Amerikanen lijken hun interesse in het multimiljard speelgoed verloren te hebben", zo schrijft Benoit. "The Saudi's staan met hun koffers klaar om het over te nemen." De journalist noemt geen tijdlijn wanneer de overgang plaats zou moeten vinden.

Komend jaar zijn voor het eerst twee Grands Prix in Amerika gepland, maar dat zou met de komst van de Arabieren teruggedraaid worden. Dan moet er meer in AziŽ en het Midden-Oosten gereden gaan worden. Bahrein en Abu Dhabi staan al langer op de kalender en daar is dit jaar Jeddah in Saudi-ArabiŽ aan toegevoegd. Ook Qatar is geÔnteresseerd en heeft zich al opgeworpen voor de vrijgekomen plaats in november.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS