Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Samenwerking tussen Audi en Porsche in hun LMDh-project: "Synergie door onze partnerstrategie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 mei 2021 14:01 • Print artikel

Audi heeft een update over de voortgang van haar nieuwe Audi LMDh-bolide bekend gemaakt. Een chassis partner en het motorconcept zijn bepaald en begin 2022 moet de auto haar eerste rollout krijgen. Het is alom bekend dat het Duitse merk met zusterbedrijf Porsche samenwerkt voor de ontwikkeling van dit prototype. Immers, Porsche komt in 2023 ook met een LMDh.

Audi LMDh

“De nieuwe LMDh-categorie past perfect binnen onze nieuwe setup in de autosport”, aldus managing director van Audi Sport, Julius Seebach. “De regels staan ons toe om fascinerende raceauto’s in te zetten in prestigieuze races over de hele wereld. Daar bovenop maken we gebruik van de synergie binnen de Volkswagen Groep met onze partner-strategie. Een grote kracht van de Volkswagen Groep is de grote mate van samenwerking van de merken, bij de ontwikkeling van straatauto’s.”

“We hebben dit bewezen model overgebracht naar de autosport. Ondanks dat moet het nieuwe sport prototype net zoveel een algemeen bekende Audi zijn als de Audi RS e-tron GT, die recent werd gelanceerd en ook ontwikkeld is op een platform gedeeld met Porsche.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS