Formule 1

Salariseisen zijn niet mals: "Lewis Hamilton weet dat niet het hele team om hem draait"

Uitgegeven door Bart • 11 januari 2021 20:02 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft nog altijd geen contract getekend voor 2021 en verder. De 36-jarige Brit is zevenvoudig wereldkampioen en heeft veel te danken aan Mercedes, maar zijn salariseisen zijn niet mals. Teambaas Toto Wolff verwacht dat beide partijen eruit gaan komen, maar zegt ook dat Hamilton niet zo maar krijgt wat hij vraagt.

Lewis Hamilton Toto Wolff


"Lewis weet hoe de dynamiek binnen een team werkt", aldus Wolff in een interview aan het Engelse Autosport. "Hij kent de technische vaardigheden binnen het team en weet wat zijn rol binnen het team is. Lewis weet ook dat niet het hele team om hem draait."

"De organisatie rondom een coureur moet continu op topniveau presteren. Dat betekent op het vlak van engineering, de commerciële kant, maar ook de politieke kant."

Vier jaar geleden besloot Nico Rosberg na zijn wereldtitel verrassend om zijn helm in de wilgen te hangen. Wolff verwacht geen zelfde scenario bij Hamilton. "Wat er ook gaat gebeuren, ik zal de beslissing van Lewis altijd respecteren. Of hij langer bij ons blijft of vertrekt omdat hij andere interesses heeft, wij zijn klaar voor iedere uitkomst."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS