Formule 1

Sainz bespreekt de toekomst met Ferrari tijdens de winterstop: "Ik denk dat Carlos een geweldig jaar heeft gedaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 december 2021 15:01

Carlos Sainz heeft indruk gemaakt in zijn debuutseizoen bij Ferrari, nadat hij teamgenoot Charles Leclerc versloeg in het F1-wereldkampioenschap 2021. Teambaas Mattia Binotto heeft aangegeven wanneer de Scuderia van plan is om zijn toekomst te bespreken. De Ferrari-teambaas heeft gesuggereerd dat het team deze winter een gesprek zal hebben met Carlos Sainz over zijn toekomst.

Carlos_Sainz_20038-f1-test-fiorano-day

Indrukwekkend debuutseizoen
De Spanjaard beleefde een indrukwekkend debuutseizoen bij de Scuderia na ondertekening van een tweejarig contract om Sebastian Vettel te vervangen . Hij behaalde niet alleen vier podiumplaatsen, maar versloeg tevens teamgenoot Charles Leclerc in het WK-klassement en eindigde als vijfde, terwijl de Monegask dit jaar als zevende eindigde. Er is misschien nog een jaar over voor de deal van Sainz, maar Binotto zegt dat ze tijdens de pauze met Sainz over zijn toekomst zullen praten als onderdeel van een evaluatie van 2021. "Ik denk dat Carlos een geweldig jaar heeft gedaan", vertelde Binotto aan RacingNews365.

De beste line-up van coureurs in de F1?
"Toen we een jaar geleden tekenden, zeiden we dat wintertijd, dus dit is wintertijd, het juiste moment is om te gaan zitten en het seizoen te evalueren. Dat zullen we zeker doen tijdens de winter. Er zal zeker een herschikking plaatsvinden als gevolg van het afgelopen seizoen. En we zullen beginnen te bespreken wat onze gezamenlijke toekomst kan zijn." Binotto verklaarde eerder dat hij vond dat Ferrari de beste line-up van coureurs in de F1 had, en dit is een mening waar hij nog steeds achter staat na het eerste seizoen van Sainz en Leclerc samen.

"Erg trots" op Sainz
"Toen we met Carlos tekenden, was het doel om twee goede coureurs te hebben die goede racers waren, consistent en in staat om punten te scoren voor het team", legde Binotto uit. "Ik denk dat dit is wat we dit seizoen hebben gekregen. Dus ik ben erg trots op hen beiden. Ik denk, zoals ik vaak heb gezegd, dat we de beste line-up in de Formule 1 hebben, en ik ben best blij met wat Carlos dit seizoen deed. Omdat het zijn allereerste seizoen bij Ferrari was, was het niet eenvoudig en duidelijk. We contracteerden hem omdat we van mening waren dat hij een goede coureur is, consistent en altijd goede punten scoort. Maar ik denk inmiddels dat hij ook een goede leerling is. Tijdens het seizoen heeft hij zich continue verbeterd en ik denk dat het einde van het seizoen zijn beste deel van het hele seizoen is geweest."

Scuderia-ferrari-mexico-city-gp-race-sunday_team

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS