Formule 1

Safety car-bestuurder Bernd Maylander heeft geen inkomen: "Ik word per race betaald"

Uitgegeven door Bart • 25 mei 2020 09:11 • Print artikel

Veel werknemers in de Formule 1 en andere motorsporten hebben momenteel geen enkele vorm van inkomen. Dat zegt safety car-bestuurder in de F1 Bernd Maylander in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. "Ik ben een freelancer en kan alleen een factuur sturen als ik heb gewerkt. Dat kan ik nu dus niet, omdat er niet geracet wordt. Daarom heb ik momenteel geen inkomen."

Safety Car Bernd Maylander


"Ik voel me veilig, maar ik hoop voor iedereen in deze business dat we snel weer gaan beginnen", vervolgt Maylander. "Ik mag me gelukkig prijzen dat ik nog in een relatief comfortabele positie verkeer, maar veel collega's zijn echt afhankelijk van evenementen. Dit vormt echt een bedreiging voor velen van hen."

Maylander hoopt dan ook dat het seizoen in juli in Oostenrijk gaat beginnen. "Al jaren denken we aan wat we in de Formule 1 kunnen veranderen. Nu hebben we de kans om het te doen. Misschien vinden we een nieuwe basis voor de toekomst. Ik zie veel kansen tijdens deze crisis, maar het mag duidelijk zijn dat we gebonden zijn door de politiek."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS