Formule 1

STATEMENT: Red Bull Racing zet coureur per direct op non-actief: 'Volkomen onaanvaardbaar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2022 10:16 • Print artikel

Red Bull Racing heeft haar junior coureur Juri Vips per direct geschorst. De coureur uit Estland gebruikte tijdens een livestream het N-spel. De Formule 2-coureur speelde live een computerspel. De racistische opmerking is niet in goede aarde gevallen bij het team van de energiedrankenfabrikant.

Yuri Vips

“Red Bull Racing heeft junior coureur Juri Vips met directe ingang geschorst van al zijn verplichtingen, hangende een volledig onderzoek naar het incident”, zegt Red Bull Racing in een statement. “Als organisatie veroordelen wij elk soort van misbruik en hebben een ‘zero tolerance’-beleid ten aanzien van racistisch taalgebruik of gedrag binnen onze organisatie.”

Inmiddels heeft de 21-jarige zijn excuses aangeboden op Instagram en zegt daarin volledig mee te werken aan een onderzoek. “Ik bied mijn onvoorwaardelijk excuses aan voor de aanstootgevende taal, die eerder vandaag gebruikt werd in een live gamestream”, aldus Vips. “Deze taal is volkomen onaanvaardbaar en geeft niet de waarde en principes weer waar ik voor sta. Ik betreur mijn acties ten zeerste en dit is niet het voorbeeld dat ik wil stellen.”

De Red Bull-junior rijdt voor Hitech Grand Prix in de Formule 2, waar hij op dit moment zevende in het kampioenschap staat. Eerder dit jaar reed de Est nog tijdens de vrije training op vrijdag in Barcelona voor het F1-team van Red Bull.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS