Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

STATEMENT! Corvette trekt zich terug voor 24U van Le Mans: "Verschillende factoren speelde een rol"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2020 09:11 • Print artikel

Corvette heeft zich teruggetrokken voor de 24 Uur van Le Mans. Het Amerikaanse team heeft haar GTE-Pro team teruggetrokken door de onzekerheden rondom de pandemie van het Coronavirus. Het door Pratt & Miller gerunde team heeft ACO het afgelopen weekend geïnformeerd om haar twee Corvette C8.R’s niet in te zetten.

Corvette Pratt & Miller not participating in 24 Hours of Le Mans 2020

Daarmee is het voor het eerste in 20 jaar dat het team niet aanwezig is bij de legendarische wedstrijd, wanneer deze in het weekend van 19-20 september doorgaat. Overigens is de nieuwe datum ook een logistieke uitdaging voor de Amerikaanse teams, vanwege het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship-kalender en de verscherpte controle bij de grens.

“Corvette Racing heeft een lange geschiedenis met haar deelname aan de 24 uur van Le Mans. Dus onze beslissing om dit jaar niet te deelnemen in deze historische race, was geen makkelijke”, zegt U.S. Vice President Performance and Sport, Jim Campbell in een statement. “Verschillende factoren speelde een rol in onze beslissing, waaronder de huidige condities en de aangepaste datum. We zijn trots dat Corvette Racing in de afgelopen 20 jaar is uitgenodigd voor de 24 Uur van Le Mans en het spijt ons dat we dit jaar niet deelnemen. We hopen de kans te krijgen om weer te racen in Le Mans.”

Hiermee is Corvette het tweede team na Porsche, die haar Core Autosport auto’s terugtrok voor de 24U van Le Mans, dat zich afmeldt voor de GTE-Pro klasse. Het team wilde gaan debuteren met de nieuwe 2020 middenmotor GTE-auto. Naast onze landgenoot Nicky Catsburg zouden ook Antonio Garcia, Jordan Taylor, Tommy Milner, Oliver Gavin en Marcel Fassler in actie komen. Met het terugtrekken krijgen de High Class Racing Oreca 07 Gibson en Proton Competition Porsche de mogelijkheid om in de race te starten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS