Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

SRO Motorsports ziet geen bedreigingen voor zijn GT3's: "Je gaat altijd mensen hebben..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2021 09:17 • Print artikel

De GTE’s gaan verdwijnen uit de FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Hiervoor komen de GT3’s in de plaats. Een divisie waarmee in verschillende kampioenschappen van SRO Motorsport, zoals de GT World Challenge en de Intercontinental GT Challenge, gereden gaat worden. De ACO gaat de klasse niet alleen onder de vlag van de FIA WEC laten rijden, maar gaat ook deelnemen aan de European Le Mans Series. Is dit een bedreiging voor SRO Motorsports?

SRO Motorsport GT3 Stephane Ratel GT World Challenge Intercontinental GT Challenge
Foto Dirk Bogaerts (SRO Motorsport)

Directeur Stephane Ratel betwijfelt dat. “Kan de hele paddock daar nu heengaan? Ik betwijfel het”, reageert de Fransman tegenover verslaggevers op de Nürburgring. “Als je het aantal hypercars telt, die je straks gaat hebben, en het aantal LMP2’s wat je ziet gaan deelnemen, dan is het aantal GT’s dat in Le Mans gaat rijden, relatief beperkt. Dus het is niet alsof de hele wereld van de SRO GT3's naar die grid gaat. Het is onmogelijk. Tenzij er 100 auto’s zijn die er van start gaan.”

“Je gaat altijd mensen hebben die er de voorkeur aan geven om een overall overwinning te behalen en niet eentje in een klasse. Je gaat altijd mensen hebben die het niet fijn vinden om met prototypes te rijden. Ik denk dat de wereld groot genoeg is. Je gaat ook krijgen dat meer mensen aangetrokken gaan worden door de GT3-categorie, omdat Le Mans een GT3-klasse heeft.”

“Misschien dat er wat teams zijn die de WEC doen en ook de 24 uur van Spa willen doen. Ik las een artikel van Corvette, die zegt dat als ze GT3 gaan doen, zij gaan kijken naar de andere GT3-evenementen verspreid over de hele wereld. Misschien kijken ze naar Kyalami, Bathurst en Spa.”

“Ik heb verschillende keren eerder een reden gehad om mij zorgen te maken. Het feit is dat we nog steeds een behoorlijk succesvol wereldwijd platform hebben. Op dit moment moeten we gewoon gaan zien hoe het zich ontwikkelt en waar toe het ons naar toe leidt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS